Nyårsafton

En krullhårig tjej firar ut 2012 hemma hos mormor och morfar. Vi smäller lite små saker varje timme här och då Är jag ute i regnet och blir krullhårig. Men hur som helst vill jag hälsa alla ett gott slut och senare även ett gott nytt år.

Mitt nyårslöfte är att sluta bita på naglarna. Det är så äckligt och tänk va mycket baciller som finns under naglarna.Martins nyårslöfte är att jag ska äta pizza 2 gånger i halvåret. Han kan ju försöka, men han kommer inte lyckas. Usch pizza! Jag har inte ätit en hel pizza någon gång under hela mitt liv. Inte om man ens om man lägger ihop små bitarna jag har ätit blir det en hel pizza. Har ni några nyårslöften?


Finaler och sånt

Idag har varit en sån där dag då jag bara vill ligga hemma och sova. Men icke. Jag drog iväg med min familj och såg på p03s final i ST-cupen. Det kallas att stöta dem yngre i klubben. Till min förvåning är det massa 00:e killar där för alla verkade ha småbröder som var född år 2003. Så vi satt där och heja. Joel hördes mest, haha. Tyvärr förlorade de men en andra plats ska det vara stolta över.

Igår så vann vi matchen mot Tyresö och det gjorde även AIK så då fick Tyresö åka hem. AIK och vi mötes klockan 22 igår kväll och förlorade med 3-1 vilket betydde en delad 5:e plats. Jag är jätte stolt över laget, vi är bäst! Dock hade jag ju hoppats på en final idag...

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2348922/images/2012/pic_50e0c3289606ee5a804f41d9.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2348922/images/2012/pic_50e0c3289606ee5a804f41d9.jpg" class="image">


Jag tänker komma hem efter midnatt

Ikväll är det slutspel i ST-cupen (världens största inomhusturnering). Först är slutspel-gruppspel. Vårat lag möter Tyresö och AIK flickor 00. Vi ska ta oss till semi i år eftersom vi har trillat på målsnöret 2 år i rad (Irriterande!). Men i år ska vi ta oss till semi och om vi kommer till semi så kommer vi inte hem före midnatt. Jag är om vanligt skit taggad. Tror jag ska käka taggtråd till lunch (det blir visst lax istället säger mamma). Det är mina planer inför kvällen. Vad ska ni göra?
 
Vinst i ST år 2008 ♥

Så trött

Jag måste ha vila. Jag har sovit för lite eftersom jag har varit tvungen att vara vaken sent på kvällarna och jag inte kan inte ställa om tider så jag vaknar lika tidigt som vanligt. Så nu ska jag sova länge natt tänkte jag.

Idag var jag med Lina och Mimmi. Vi såg på Martin och Edward som spelade ST-cupen. Martins kompis Hugo spelade också så vi var barnvakt åt hans lillasyster Stina. Hon var lika sprallig som vanligt. Vi hade jätte roligt iallafall trots att jag höll på att falla ihop av trötthet och gäspade jätte stort hela tiden.

Sov gott


♥Tagga tjejer ikväll vinner vi♥

Ikväll ska jag spela en cup, ST-cupen. En cup som vi för några år sedan lyckades vinna och det är en av de största inomhusturneringarna i världen (HUR COOLT?!). Ikväll ska vi slita som djur så vi får spela Aslutspel den 29:a. Jag hoppas vi klarar det i år igen, så långt har vi kommit varje år sen vi var med första gången. Jag är jätte taggad så nu ska vi klara det här.
Puss och kram
 

Sov gott


Jul

3 bilder från gårdagens julfirande
 
Igår kom mammas sida av släkten hem till oss och vi åt julmat, öppnade julklappar och umgicks. Jag fick massor av fina julklappar som kommer upp senare men av tomten fick jag 3 filmer och handskar. Jag är jätte glad över alla julklappar jag fick, tack allihopa.
 
Snart åker jag, mamma, pappa och Martin iväg till farmor och farfar för julfirande med dem. Mina små kusiner kommer också vara där så det blir mysigt. Jag tar såklart med mig kameran så det blir nog en hel del bilder.

God jul

Åh idag är det julafton, härligt! Jag älskar den där speciella känslan som bara finns 24 h om året. Det börjar när man går och lägger sig den 23 december slutar när man lägger sig på julaftons kvällen.

Huset är städat, pyntat och julgranen står i vardagsrumet och lyser. Jag har slagit in alla julklappar som jag ska ge bort. Så allt är typ fixat, allt utom att jag måste duscha för mitt hår är jätte fettigt.

Igår fyllde min älskade faster år och min kusin, Adam hade namnsdag så jag ska passa på att gratta. Jag kunde tyvärr inte komma på födelsedagsfikat för jag hade mått så dåligt kvällen innan.

Ni får ha en bra julafton, vi får se om jag slänger in fler inlägg idag. God jul!


I think we are alive

Whop whop jorden gick inte under

Första bilden som jag tog med hjälp av mitt stativ
 
Idag så ska jag ut och julhandla. Efter det så ska Linnea och jag hem till mig och slå in julklapparna, äta middag, godis och sova. Det kommer bli jätte mysigt!♥
 
Vaknade kl.6 i morse utav mig själv (trots att det är jullov) så jag har hunnit med ganska mycket. Jag satt och höll på med mobilen i en halv timme för att se hur många som skrivit på instagram att jorden inte hade gått under. Sen gick jag in till mamma och pratade lite. Martin och jag lyssnade först på radiokalendern och sen såg vi julkalendern på tvn. Till frukost åt jag en skål yoghurt och en macka. Har även hunnit duscha, byta om, läsa och borsta tänder. Det ända jag inte har gjort än är att sminka mig. Vi får se om jag orkar göra det eller om jag ska vara osminkad idag också. Det har jag varit hela denna veckan och det är faktiskt väldigt skönt.

Julhandla

Imorgon ska jag och Linnea iväg och handla julklappar. Det ska bli jätte roligt för vi har inte träffats sen höstlovet. Jag har ingen anning om vad jag ska köpa men det går nog bra. Linnea och Gustav ska sova här imorgon också så då blir det mega mysigt.

Ni får ha en bra kväll, kram

Bild: Förra årets julhandling


Jullov

 
Idag hade jag julavslutning i skolan. Vi hade present dragnig och jag fick en stor dumlekartong. Med hjälp av en massa vänner och Martin har jag nu ätit upp typ halva kartongen. Jag fick mitt betyg idag och är riktigt nöjd. Musik var mitt sämsta ämne, precis som jag trott. Jag fick inget E och endast ett D. Resten var C, B eller A så jag blev glad. Just det, jag måste ringa min kusin Totte och berätta vad jag fick för betyg. Han har tjatat ganska mycket om dem, haha.
 
Efter skolan stack jag till Martins skola. Hans klass ordnade årets julspel. Jag hade med mig kameran dit en jag kan inte lägga upp bilderna här. De blev många bilder på Martins klass, söta småsyskon och Elias med Linns mössa. Bilderna är från fikat efter julspelet
 

Pust!

Nu går jag på jullov. Läxorna är gjorda, jag blev klar med bokredovisningen kl.21.30 idag. Jag har endast en halv skoldag imorgon och sedan avslutning till kl.14. Vi ska ha presentdragning på avslutningen och få betyg. Jag är inte alls nervös inför betygen lägre men för någon vecka sedan var jag jätte nervös. Nu är iallafall betygs hetsen över för i år.

Åh längtar till imorgon då jag får jullov. Det ska bli skönt att slippa stressen men missuppfatta mig inte nu för jag GILLAR skolan väldigt mycket


Bokredovisning

Gash vad trött jag blir! Sitter och skriver en bokredovisnig  och det tar evigheter. Har ingen insperation alls just nu och då bilr det svårt att skriva egna åsikter om boken, huvudpersonerna och sånt viktigt. Det är det som ger de höga betygen enligt min lärare så jag måste ju skriva något om det. Jag har alltid tyckt att det är lätta att skriva men idag fungerar det bara inte.
 
En bra sak är att det bara är en vecka kvar till julen. Har inte fixat någonting än men det löser sig nog. Ikväll ska pappa och jag baka vårat hembakade julbröd. Sen ska vi väll lägga in sill någon dag den här veckan också.På fredag ska och handla julklappar med Linnea (nästan helt bestämt). Julgran måste också inhandlas och om det inte händer något ska vi handla den på torsdag tror jag.
 
Förra julen (bra kvalité haha)

Sov gott

I morgon är det måndag och endast tre dagar kvar till jullovet. Ska bli jätte mysigt ju. Har värsta högen med läxor som ska in nästa vecka så därför hinner jag inte blogga så mycket. Som tur är så är jag klar med matten och det var 4 och en halv sida att göra där i. Har ni mycket i skolan sista veckan innan jullovet?


2:a

Missionfailed: Bloggad inte igår men var endast hemma (om man räknar vaken tid) 3h igår. 2h på morgon och 1h mellan skolan och fotbollscupen. Kom hem kl. 00.10 i natt så då orkade jag inte blogga och det var ändå fel dag om man ser till utmaningen (BLOGGA VARJE DAG HELA DECEMBER UT).
 
Vi hade samling i går kl.4 igår och första matchen spelades mot Älta 17.50. Vi vann den med 2-0, Mimmi gjorde våra två mål och även i match nummer två mot Tyresö gjorde Mimmi våra 2 mål. Vi den matchen med 2-1. Sista matchen i gruppsplet mötte vi ett annat Tyresö lag och förlorade med 0-1, dock var det vår bästa match i gruppspelet.

Vi bytte hall för att spela en dramatisk kvartsfinal mot Enskede. Vi fick många konstiga frisparkar mot oss och reglerna var inte de samma som vi hade haft i andra hallen  vilket var jätte konstigt. När matchen var slut så stod det 1-1 eftersom Enskede gjort mål på en konstigt dömd straff. Matchen var tvungen att avgöras med med suddenstraffar. Tror aldrig jag varit så skakig som då men när Hanna K (vi var tre Hanna med i cupen) satte vår första straff kände jag mig lugnar. När Enskede spelaren inte får  bollen att ligga still kände jag på mig att Mickan skulle rädda den, det gjorde hon.  Av ren lättnad sprang vi in och gav henne en kram.
 
Bara några minuter senare var det dags för semi och revansch mot Tyresö. Tyresö tog ledningen med 0-1 men Mimmi (↑inte samma Mimmi som där uppe så att ni vet↑) sätter starx efter en frispark.  Hanna K gjorde 2-1 men Tyresö gjorde 2-2. Men Lina gör mål!! 3-2 slutar match och vi undvek straffläggning.
 
Final väntade, mot Vasalund kl.22.40. De var duktigtiga och vi hae allt förstor resekt för dem i början av matchen. De tog ledningen med 0-2 men Lina sätter 1-2. Jag missade värsta läget också är det kunde blivit 2-2. Trots förlusten kunde jag inget annat en le när vi fick våra medaljer. Vi hade kämpat!
 
 

Lucia

Idag är det Lucia så i morse bjöd skolan på pepparkakor och lussebullar. Jag åt bara pepparkakor eftersom jag inte gillar lussebullar. Vi hörde en berättelse om Lucia och så såg vi "Jul i bullerbyn". Efter vårat lilla fikamys i klassrummet gick vi till aulan och kollade på Luciatåget. Rektorn sätter alltid på Lucian ett halsband men han satte det med håret innanför först och det såg ut att kännas obehagligt, han fixade till det sen iallafall. Elin var den enda från min klass som var med i Luciatåget och hon var jätte duktig.
 
Ikväll blir det fika hos mormor och morfar (som vanligt på Lucia). Rasmus (min sysling) kommer också så det blir roligt. Jag har inte träffat honom på evigheter så då kan jag passa på att säga grattis till honom eftersom han blev 11år dagen efter min födelsedag. 
 
Ni får ha en bra kväll
 

Love

En av dagens övningsbilder
 
Denna eftermiddag har det fotats här hemma. Tänkte att jag kanske skulle lära mig lite mer om att fota manuellt men resultatet blev sådär om jag får säga det själv.Aja det är bara att träna så att jag blir bättre. Det är iallafall grymt kul att fota manuellt och man känner sig som värsta proffset, hihi.
 
Till middag idag blir det panncakes så det blir smaskigt. Kanske fotar några också ;)

God natt

God natt allihopa! Är jätte trött så ska sova nu. Imorgon blir det skola som vanligt men sista två lektionerna är lite speciella. Det är i vanliga fall stugor (lektioner där du kan gå till vilken lärare du vill och jobba med vad du vill) men jag och några andra ska diskutera en bok som vi har fått i extra uppgift att läsa. Ska bli kul. Boken heter Stor i käfte och är ett stort tips. Läs den!!


Tårta

Firar nobeldagen med lite tårta. Eller så hade jag gjort det vilken dag det än varit eftersom vi hade rester från fikat i söndags. Har ingen annig om vilka som har vunnit nobelpriset i år. Dålig koll! Jag såg en man från Kina som vunnit litteraturpriset. Han heter Mo Yan om jag kommer ihåg rätt (det är rätt dubbel kollade på google). Han hade nämligen någon föreläsning som gick på tv när jag kom hem från skolan i eftermiddags så jag satt och kollade på den.

Imorgon blir det skola först, sen läxor och sist men absolut roligast fotboll.
 

Middag hos mormor

Blev middag hos mormor och morfar idag. Jag hade fått välja när jag ville ha det eftersom jag hade födelsedag denna veckan. Jag valde idag och mormor fixade en jätte god middag. Tur att hon lagar så god mat, mums.
 
Ikväll så ska jag vara med familjen och kolla på Solsidan. Sedan blir det Hellenius hörna och tillsist Arne Dahl. Det är så alla mina söndagskvällar ser ut och jag rekomenderar verkligen alla att se Arne Dahl (som går på 1:an). Nu ska jag vara lite social mot min familj och även  gå och dricka lite vatten. 

Födelsedagsfika

 

Chokladbollar

SMILE!
Imorgon blir det fika med släkten så Martin och jag har bakat chokladboll och senare ska vi baka bullar och tårtor.  Vi ska fira min tretton års dag då så det blir kul. Det var jätte länge sedan jag träffade många av de som kommer också så det blir dubbel roligt ju!
 
Nu ropar Martin på mig så måste gå :)

Min kaosartade trettonårs dag

Vaknade av sång från min familj. Öppnade paket och sen åt jag frukost med min familj. Jag gjorde mig i ordning och såg ett sms från Evis. Hon sa att hon skulle gå till mig eftersom hennes buss troligtvis skulle vara försenad på grund av blåsten och snön. Mamma och pappa har då redan gett upp hoppet att kunna åka till jobbet innan vägen var plogad. Evis kom till mig och såg ut som värsta snömonstret och när vi kom till skolan var vi två snömonster. Dagen gick och vi hade en vanlig dag ända till kl.13.30 då hela skolan vändes upp och ner. Man fick tydligen sluta för att alla som bodde långt bort skulle hinna hem innan mörkret och snöstormen var så tormig att bussarna ställdes in. Men de som bodde nära fick tydligen inte gå, eller?  Hur ska du ta dig hem? Va får man gå hem? Får man stanna kvar?  Efter många frågor och röriga svar lyckades vi lista ut att man fick ta sig hem med förälders tillstånd. Maja och Melina skulle följa med mig hem för att slippa gå hem (då de har en lång väg hem) men Majas mamma lyckades ta sig hem från jobbet. Mimmi och Alida ringde då och följde med mig hem. Vi åt mellis men sen lyckades en som Mimmi känner (TYP) komma och hämta dem trots att vägen var helt igen snöad.
Det bler en dag jag aldrig kommer att glömma
 
 

Om mig

 
Mitt namn är Hanna och jag är född 1999. Jag bor i en villa strax utanför Stockholm tillsammans med min familj. Jag har bott i det här området hela mitt liv och jag gillar det verkligen. Här bor många av mina vänner och jag har några av mina finaste minnen här ifrån.
 
Mitt absolut största intresse är fotboll och jag tränar det 3 ggr i veckan. På helgerna är det en till två matcher. I mitt lag är vi 26 tjejer vilket betyder att vi har två lag igång i St:Erikscupen. Vi spelar i högsta serien med ett av dem och det andra spelar i en lägre serie. Jag brukar vara lagkapten och det är jätte kul att peppa mina medspelare. På fotbollsplanen gör jag allt för att vinna och mina klasskompisar tror nog inte att jag kan vara så tuff som jag är på planen. Fotbollen tar upp en stor del av mitt liv men det är absolut värt det eftersom jag älskar fotbollen.
 
Jag är väldigt kräsen vad det gäller mat och starka kryddor, såser och grönsaker faller inte mig i smaken. Mina vänner brukar fråga mig om det inte blir torrt men det tycker jag faktiskt inte. Min favoriträtt är biff och pommes och den absolut bästa kocken som finns är mormor. Jag älskar hennes mat! Hos henne äter jag till och med sås ibland.
 
Sommaren är en underbar årstid! I vattnet trivs jag helt utmärkt och om jag kunnat hade jag badat hela dagarna. När jag kommit i vattnet är det svårt att tvinga upp mig och när jag är på land behöver man bara nämna att man ska bada så hänger jag på. Jag har väldigt lätt för att bli brun och jag behöver endast vistas i solen en super kort tid så blir jag som en pepparkaka. 
 

Vilket kaos jag berättar för er imorrn

Nu är jag tonåring:) Japp så är det fast dagen har varit helt kaosartad. Berättar för er i morgon för nu ska jag sova.
Sov gott!
Bilden är typ ett år gammal


2h & 30 min kvar


3 december: Innanför dagens luckor...

I julen kalendrar hittade jag idag en klubba, en gradskiva och en liten chokladren (MUMS!). Nu ska jag använda min nya gradskiva och plugga inför morgon dagens matteprov. Ni får ha det bra!
 
Tack för alla fina kommentarer på inlägget med fotona på Martin :)

Ingen tillgång till dator

Jag har inte haft tillgång till dator på hela dagen så därför har det inte blivit någon uppdatering. Jag känner mig mer inspirerad att blogga när jag sitter framför datorn. Imorgon ska jag blogga bättre och även plugga till ett matte prov. Ska klara utmaningen nu...

Har inga nya bilder på mobilen så ni får nöja er med denna


Utmaning december 2012

Kan jag blogga varenda dag hela månaden ut? Ska testa så får vi se...


RSS 2.0