Dags att dra sig till kojs?

Så efter en dag då böcker knappt lämnad mina händer låter jag mig dra mig ur berättelsernas värld. När jag väl kommer in i ett lässtim kan jag inte rycka mig loss. Förutom att läsa har jag köpt fyrverkerier med pappa, tittat när Martin spelat ST-cupen, förberett ett blogginlägg och smsat. Först och främst med Joline men även med mina klasskamrater. Joline och jag planerade att vi skulle ses vilket fick mig glad. Mina klasskompisar och jag disskuterade filmer. Filip höll på Bamse medans Eve och Axel lutade åt Falk. 
 
Nä hurrni dags för sömn!
 
 

Musical

Har varit ute med Whilma ända tills nu. Vi satt och pratade, tittade på fotboll och skickade fula snapchats.

Tidigare har jag varit på musikal tillsammans med farmor, Martin och mina kusiner. Vi såg "Trollkarlen från Oz". Mysigt var det. Musikalen kanske inte riktigt var för min målgrupp men vad gör det. Den var bra och det var kul att göra något ovanligt. Jag tyckte det var super roligt och mysigt. Helt underbart!



Mitt julfirande 2013

En härlig jul är snart till ända. Jag har haft en fin jul med en massa släktträffar. På julafton kom mammas sida av släkten hit och vi åt ett stort julbord. Alla hade med sig en massa olika julrätter som vi smaskade på. Mormor hade lagat det mesta men alla stod för en liten del. Cissi firade jul med oss för första gången någonsin. Hon och Totte kom först så vi kollade på slutet av Kalle tillsammans. Sen kom alla andra efter Kalles slut. Fick en massa fina presenter av alla som här. Kvällen var supermysig!
 
Igår var jag hos farmor och farfar. Mina kusiner var där och vi åt kalkon, busade, lekte och fotade. Några släkt foton togs men för det mesta var det bara fjantfoton. Det går knappt att ta foton på varandra utan att grimaser är involverade. Jag lägger inte upp bilder på min släkt här så jag kan inte visa så mycket bilder men här över är ett par utvalda utan dem.

God jul




Julrim

Som vanligt orkar jag ej sitta uppe till jul
Det skulle ju faktiskt vart lite kul
En halvtimme kvar av uppesittarkväll
Lämnar jag soffan utan gnäll
Sov nu gott
O glöm ej bort
Tomten kommer om nån timma
Så sitt ej uppe för länge och rimma

Så vad tycker ni om mitt rim? 
Jag har julfirare nästan hela dagen för att få huset redo för jul. Granen är nu intagen och pyntad. Rummet är städat och lite julpynt står uppställt.  4:ans Bingolotto och uppesittarkväll har stått på hela kvällen och jag hörde hur de satt och rimma. Det fick mig sugen och det var så rimmet ovan tillkom.


Gårdagens cup

Hej!

Igår var det cup som gällde. Vi spelade 4 bra matcher, riktigt tuffa. I första matchen flög jag och gjorde sälen. Knät svullnade upp men jag lindade det och hade högläge mellan matcherna. Under matcherna bet jag ihop, fast vid minsta smäll så gjorde väldigt ont. Vid lite större smällar gick jag av för att andas lugnt igen och gå normalt. Match nr.2 var derby mot ärkerivalerna Tyresö. Vissa i vårt lag går i samma klass som några Tyresötjejer och Tyresötjejerna har påstått att de skulle vinna över oss med 10-0 så efter vår vinst var det glädjetårar i vårt omklädningsrum.  Efter 3 matchermatcher var vi klara för kvartsfinal. Vi fick möta Vasalund och när vi möter dem har de ett mentaltövertag för de har vunnit flest matcher mellan oss. De vann med 1-0.

Idag är mitt knä helt blått och det andra har ett brännmärke. Tur att det inte är sommar ;)

Snörade ändå på mig skorna idag för att gå till årets sista träning. Vad gör man inte för sporten man älskar?



Jullovets start

Åh äntligen jullov. Lite trist att ingen snö ligger på marken här i Stockholm men det är som det är. Idag hade vi en fin skolavslutning. Vi åt skumtomtar och fick våra betyg. Jag är jättestolt över mina.

Mamma ville att jag skulle följa med henne till jobbet en stund efter avslutningen. Jag var snäll och gjorde det. Mammas arbetskamrater är väldigt snälla. På vägen hem så tvärnitade bilarna framför oss och så även vi.  Vi stod tre kanske fyra bilar bakom köns början och såg att kön bildats pga en människa som låg på körbanan. Människan måste ha hoppat/fallit från viadukten ovanför vägen tror jag för den dök upp så plötsligt. Jag tror personen dog trots alla nödpersonals jobb. Usch va sorgligt! 



Ända in i kaklet

Så ingen rast ingen ro. I min klass kör vi ända in i kaklet. Vi går på jullov imorgon så jag har endast en halvdag kvar av ht i 8:an. Min NOlärare tycker att det är perfekt att ha läxförhör lektionen innan julavslutningen. *suck* Nej nu ska jag sova och tänka positivt! Snart kommer ett lov utan läxor, prov eller stress. Åh vad jag längtar!


Hån under julbaket

Pappa och jag håller på att bakar det speciella jul brödet. Just nu står det och jäser men innan jag ställde den på jäsning så löd pappas och min konversation ungefär så här:

"Jag har lärt mig att man ska ha rena handdukar vid jäsning"
"Vad händer annars då?"
"Det kommer smuts i degen, bakterier kanske"
"Lär ni er sånt i hemkunskapen?"
"Mm" *känner på mig att snart kommer hånet*
"Du går i 8an och har hemkunskap... hög nivå... I'm impressed"
 
Hmm... kunde jag ana en antydan till ironi i det sista han sa. Maybe just maybe...
 

You´re old

Min släkt och 2 vänner kom på besök igår. Vi blev 22 personer och en ut av dem hade jag aldrig träffat. Det var Jackie som var på besök från USA. Hon var jättetrevlig och rolig. Jag fick en massa fina och roliga presenter. Mamma hade inte köpt några ljus till mig men som tur fick jag några av Totte och Cicci. "You´re old". Alla skrattade för det var komiskt att min kusin gav dem till mig som är 20 år yngre. Jag tyckte också att det var kul. Ska nog ge honom något sånt här tillbaka när han fyller år nästa år.
 
Adam, Elin, Gustav, Martin, Linnea och jag var yngst (i denna ordningen). Det var fullt ös medvetlös till en början bland killarna men senare blev det lite lugnare. Efter middagen så spelade vi mitt ny spel "Just dance 2014". Vi stod och skriksjöng samt dansade oss alldelles varma. Sen fick vi dricka massa vatten, saft och läsk för att återgå till normal temperatur. Vi öppnade även fönster.
 
Hade ett grymt kalas med alla mina nära och kära. Det var länge sedan jag träffade dem men nu ska det väl inte gå så lång tid till nästa gång. Julen närmar sig ju med stromsteg!

Sky


Himlen var otroligt fin idag när jag gick hem från skolan. Då kunde jag inte låta bli att knäppa några bilder så att den arkiverades. Jag såg flera som gjorde som mig.  Tyvärr är bilden tagen med mobilkamera men jag har ju inte med min Nikon var jag en går. 

Brakförkyld

Vaknade imorse med rinnande näsa. Urg! Jag kände på mig att detta skulle komma redan igårkväll. 

När jag kom till skolan så var det första någon i min klass sa till mig: "Ojojoj är du trött? För du ser jättetrött ut!" Tack Erik, den kommentaren värmde.  Nej jag var inte särskilt trött men ögonen var ljuskänsliga och jag kisade samt gnuggade ögonen frenetiskt. Tur att jag inte använder mascara.

Efter en lång skoldag kom jag hem och har legat i soffan och slappat. Musikhjälpen blev mitt sällskap och där gästade min favorit youtuber, Clara Henry. Funderar föresten på att skänka lite pengar till musikhjälpen. Årets insamling går till att minska antalet dödsfall i samband med graviditet. Alla kvinnor har rätt att överleva sin graviditet. 
Old pic men jag ville linte va med på bild idag 

Godiskonst




Julbak på hemkunskapen

På hemkunskapen bakade vi lussebullar/lusskatter. Vi fick skapa egen spellista på spotify men det blev mest "The fooo",  Justin Bieber  och så några andra jullåtar. T.ex. "Tomten är komunist" som Gustav rekomenderade. Haha vi skrattade lite åt låten men det var många som inte förstod  innebörden av ordet komunist och då förstår man nog inte det roliga i det hela. 2 tjejer i klassen blev ner mjölade när det startades mjölkrig mellan dem och några killar. Det var jättekul men tillsist kom läraren och stoppade "kriget". En av tjejerna var svartklädd men det märktes inte efter mjölkastandet. Hon var helt vit, haha
 

Min nu käraste ägodel


Whilma! Åh vad jag älskar dig. Hon är en av oss som alltid hittar på bus vid våra födelsedagar men hon hade inte kommit på något till mig och då tyckte hon att det var så tråkigt att hon inte kommit på något roligt att hon tryckte en tröja med mitt ansikte på. Mina ledord finns också med. Precis lika vackra som jag brukar skriva dem på instagram dvs med hashtagar. #mosa #krossa #vinn

I'm in love! Denna T-shirten är perfekt och jag känner mig hyffsat självgod när jag har den på mig. Den är så rolig och så "typical Hanna". Jag älskar't! Bilden las upp på min instagram i våras och jag tycker det är roligt att hon tog sig tid att leta upp den. 

Tack Whilma, du är bäst!

Idolfinalen live

 

Idolfinalen live

 

Utlovad snödans

Om det snöade på min födelsedag skulle jag dansa lovade jag mina klasskompisar då snö var min högsta önskan. Snö föll från himlen och en snödans kom som utlovat.


Födelsedag

Åh jag har haft en fantastisk födelsedag. Min familj sjöng för mig i morse och gav mig massa paket. Sedan serverades min favorit frukost, dvs den jag äter varje dag. 

I skolan blev jag bombaderad med massa gratulationer. Jag tackade och tog emot. De sjöng för mig två gånger i klassrummet eftersom alla inte var där första gången. Första gången var det jättetyst och nästan bara läraren hördes men andra gången skriksjöng alla i något som liknande kanon, haha.  På lunchen så ställde sig mina kompisar upp i matsalen och flera andra också och sjöng. Det var lite pinsamt...
 
Efter skolan kom min kusin Anneli hit. Hon hade med sig ne tavla där det stod att vi ska gå på idolfinalen imorgon tillsammans. Det ska bli sjukt kul! Är så HÄÄR taggad på att se Kevin Walker live. Visst precis som de flesta tonårstjejer tycker jag att det är kul att The fooo ska uppträda men det är verkligen inte det som är höjdpunkten med kvällen. Har hört att bla Clara ska dit av mina kompisar. 
 
 

Just a few hours left

Om ett par timmar är jag 14 år. Woop, woop, woop! Näst sist att fylla det av mina klasskompisar och sist bland vännerna i min närmaste kompiskrets. Men snart så är jag inte yngst längre  höll jag på att säga men icke. Man kan iallafall inte se skillnad på siffrorna om vi skriver hur gamla vi är.
 
Satt och pysslade med en bild på några ballonger i gimp. Det blev en ganska konstnärlig bild. Eller hur jag ska uttrycka det. Inte så vanlig kanske men jag tycker att den är cool. Ni får ha det så bra så hörs vi imorgon.
 

Argumentationer

Plugga plugga plugga (haha )
 
Idag började vi med en ny kurs i svenskan: argumentation och retorik. Det är väl okej. Igår skapade Filip J en gruppchatt på kik där så många som möjligt från kassen skulle vara med. Vi har där haft vilda diskussioner om det mesta. På nåt sett så kan det minsta ord leda till en nästintill argsint argumentation.
 
Idag åkte jag till ett stort köpcentrum för att köpa klänning till julafton. Innan så klagade jag och några tjejkompisar på att man aldrig hittar det man vill ha. Jo tror ni inte att killarna protesterar. "Det kan väl inte vara så svårt för tjejer att handla kläder, det har så stort utbud". Tjejerna höll såklart inte med. Denna argumentation skulle väl våran svenska lärare varit ganska nöjd med men det är inte alltid vi underbygger våra teser. "Jo", "nej", "jo", "nej". Så ser våra lata disskussioner ut.
 

Jultemat har nått bloggen

 
Yes nu är den äntligen uppe! Tänkte att en juligare design passade bra nu i samband med månadsskiftet. December är ju här och jag ville förstärka myskänslan även på bloggen. Vad tycker ni? Bättre/sämre än den förra?

Idag har jag ätit en god kakbuffe på hemkunskapen men det var hur mycket kakor som helst. En halv vaniljmuffin, en halv chokladmuffin, en kolakaka, en och en halv hallongrotta, en bit sockerkaka med choklad och en schackkaka. Efter det så var det dags för lunch och då var jag redan jättemätt men lite fick jag i mig iallafall.  Mumsigt!
 

December är här

Mina naglar har målats i den passande färgen rött och  i första chokladkalender luckan var det en sko. Inget fokus över huvudtaget i bilden men men...
 

December är här. December inbär en massa kul. Födelsedag, lucia, julshopping, bakning, tända ljus, mys, julafton, STcupen och nyårsafton är bara lite av det kul som december bjuder på. 
 
December är en av mina absoluta favorit månader. Det är så mysigt i december. Så ska det även bli i år så nu. Hoppas på ett lekande lätt liv hela december med vänner, släkt och allt runt omkring.
 
Hoppas alla har haft en bra första advent!

RSS 2.0