Smörkriget

Ja den här veckan har skolan handlat om att smöra. Axel och Filip har hela veckan gått och tjatat om att Eve och jag smörar inför lärarna. Jag och Eve förstår inte alls vad de pratar om och det hela har blivit extremt komiskt för Axel och Filip smörar som aldrig förr just nu.

”Har du en macka?"
"Nej?!"
"Men då har du ju iallafall smör över så du kan smöra lite"

Skämt likt dessa har haglat mellan oss hela veckan. Roliga nja... Evelina och jag har väl hållt relativt låg profil i "munhuggandet" men detta har väl triggat killarna ännu mer för idag när jag och Evelina gick till skåpen efter lunchen fann vi våra skåp ner smetade med smör och de ända vi såg i korridoren var ett killgäng. Där såg man Axels ryggtavla hoppa upp och ner när han skratta.

Nu är det krig!

 

The masterchef is here

Ja jag är jäkligt egoistisk och rubriken syftar på mig själv.
 
Idag lagade jag köttfärslimpa med bacon och sås till familjen. Jag hade aldrig lagat det förut och inte kommit på tanken om det inte varit för att pappa ville ha det till middag. Så med lite men väldigt lite hjälp av pappa.fixade jag en god köttfärslimpa och en sås som enligt mig inte var supergod men mamma och pappa gillade. Det var ju huvudsaken. Jag brukar ju inte gilla såser ändå så det var väl inte jätteförvånande att denna inte föll mig i smaken.
 
Mina händer frös hur mycket som helst när jag skulle knåda ihop limpan så jag kunde inte fortsätta utan fick använda mig av en sånn här stor plastgaffel och knådade med den. Sen förstörde jag händerna igen när jag skulle smula sönder en buljongtärning. Fy vad det luktade! Usch buljongtärningar luktar verkligen inte gott.

Bloggen 3 år

I can't tell where the journey will end but I know where it starts
~Avicii~
 

Jag började blogga för 3 år sedan. Jag började eftersom mina kompisar hade bloggar och jag ville inte vara sämre än dem. Jag var bara 10 år när jag startade bloggen, skulle strax fylla 11. Inläggen var osammanhängande med konstiga förkortningar och "z" så fort jag fick chansen. Jag la inte upp bilder. Den första bilden som jag lade upp på mig själv såg ut så här:↓
Jag var rädd att någon skulle få reda på vem jag var om jag la ut tydliga bilder. Om jag la ut någon bild så suddade jag ut ansikterna eller tog bilder där ansiktet var dolt men detta varade inte länge.
I janurari 2011 togs mitt livs första egopic som självklart postades på bloggen. Jag kommer ihåg så stolt jag var över dessa bilder. Jag tyckte de var väldigt fina och jag skulle komma att använda självutlösarfunktionen på min lilla kompakta digitalkamera många gånger till. I mars samma år började jag i varje inlägg använda mig utav bilder.
 
Mitt första videoinlägg gjordes i maj 2011 och det är jättepinsamt att titta på idag. Likaså är de andra videoinläggen som kom ut den våren och sommaren. Inte heller de från 2012 är värda att kolla på. Alla dessa vloggar är extremt konstiga och pinsamma men jag har inte hjärta att radera dem. Jag kanske vill se dem senare i livet men just nu...nej.
 
När min blogg varit aktiv i ett år så hade den ganska frekvent blivit uppdaterad med bilder utan suddade ansikten. Väldigt mycket bilder i jämförelse med text och dessutom var det inte ens fina och genomtänkta foton. Foton publicerares om och om igen.
 
Det senaste året har min blogg förbättrats avsevärt. Jag kan inte alls påstå att den är på topp men bilderna och kvaliteten på inläggen är mycket bättre nu. Detta har flera anledningar men framför allt är det väl kamerorna som jag använder jag har byt ut min kompakta digitalkamera mot en Nikon systemkamera. Dessutom har jag numera en telefon med bra kvalitet på fotona. Att jag blivit äldre har också påverkat bloggen. Visst jag kanske inte hinner lägga ner lika mycket tid på bloggen längre men de inlägg som kommer upp är hyffsat välskrivna eftersom jag har utvecklat mitt språk och kunnande.
 
Nu är bloggen inte något jag håller på med pga att kompisarna gör det. Jag gör det för att jag behöver skriva av mig ibland och det är skönt att utrycka sina tankar i text och bild. Jag skriver alltså för min egna skull och ingen annans.
 
Precis som citatet i början säger så vet jag inte var bloggens resa kommer att sluta men jag vet var den började och det är det viktiga. 
 
 
 

Charmören med gitarr


Kevin Walker,
min favorit idol. Och första låten idag satt ju som en smäck så nu håller jag på att retar min kompis Evelina för hon gillar inte honom.  Haha retsticka här.

Du som inte ser på playoffmatchen, fy!

Fotbollsnörd som jag är så sitter jag i soffan och tittar på Sverige-Portugal. Detta trots att jag fryser så jag skakar och helst av allt skulle vilja ligga och sova i min sköna varma säng just nu. Jag har frusit ända sen jag vaknade och likaså varit trött. Det kändes som om jag inte hade fått upp värmen över huvudtaget under natten. Konstig för efter natten brukar jag vara jättevarm...
 
Playoffmatchen föresten. Sverige-Portugal. Vad händer? Det såg ju bra ut i fredags. Men nu... I have no words. Det ser stappligt ut, vi kommer ingenstans. Mittlinjen återvänder vi till hela tiden. Visst man får passa hem, man SKA passa hem men man måste ju ta sig framåt förr eller senare. Dessutom är vissa passningar urusla. Äh bryt ihop och kom igen nu killar! De finns ju chanser att vända. Helt hopplöst är det ju inte fast jag fick det att låta som det. Andra halvlek startar ju nu!
Liten Hanna
 
Update: F*n 0-1 till Portugal

Ännu en helg är över

Imorgon är det måndag. Tillbaka till skolan och allvaret.

Pratade med storkusinen idag och det var kul/mysigt. Inte pratat med honom på evigheter så nu hade vi massa nyheter att uppdatera varandra med. Jag fick flera uppdrag. B.l.a boka in födelsedagsfirande och skriva önskelistor. Men det ska jag väl hinna med någongång i mellan skolan och fotbollen. Jag saknar honom jättemycket men vi lär väl ses vid mitt födelsedagsfirande, och om inte då på jul. 

Sov gott

Just ja! Kollar någon av er på Café Bärs? I så fall kan jag meddela att jag gick förbi Nettans jobb. Snövits källaren. Läs på markisen.



Boysnight instead of girlnight

 

Några tjejkompisar skulle ha kommit över ikväll för att ha tjejkväll med idol, fotboll, tacos och en stor fet godispåse men de fick förhinder. Synd för nu har jag ingen att fangirla över Kevin Walker med ;)
 
Nu ska jag isstället hem till Hugo för att inkräkta under deras killkväll. Alla killarna skulle äta pizza på resturang så jag får väl hoppas att resturangen har någonting annat som jag kan äta. Pizza är nämligen ingen hit enligt mig.  Kanske lite idol och helt säkert Sverige-Portugal har utllovats så kvällen kan nog bli rätt lyckad ändå. Killarna är ganska schysst också så det är ju ett extra plus. Jag tar med mig en godispåse också så att jag kan tröstäta om det går allt fördåligt för Sverige eller om hela kvällen blir ett totalt misslyckande.
 
Ha en bra fredagkväll!
 

Köttbullen i chokladbollen

Grattis i efterskott Clara!


Glassmästaren

 Jag är mästare på att spritsa upp mjukglass. Ser ni hur perfekt den är?! Det är superkul men tyvärr så gör jag inte det så ofta. Jag gjorde det i somras på Birka (färjan) och sen dess har jag längtat till att få göra det igen. Men jag har ju ingen sån där cool glassmaskin hemma. Så nu vill jag ha en sån. Här ska även tilläggas att jag inte ens gillar mjukglass. Men jag kan ju servera andra, eller hur?!

En mörk och dyster novemberbild

 
 
 

Grattis på farsdag/Grattis på namnsdagen



Uppdrag naglar


Jag har problem med mina naglar. Jag biter på dem. De blir korta och hackiga. Ganska vassa. Nagelbanden är av och det gör ont så nu ska jag sköta mig. 

Nagellack smakar skit så från och nu blir det målade naglar.  Smörja nagelbandem med feta salvor för att det inte ska bli torra och gå av lätt igen. Låta både naglar och nagelbandenväxa ut helt igen.

Efter regn kommer solsken

 
 

Lockig?



Ja mitt hår blir alltid lockigt så fort jag rör mig utanför dörren än fuktig dag. Jag har hört hur flera med rakthår önskar sig lockigt hår men jag vill ha rakt. "Gräset är grönare på andra sidan" som man brukar säga. Rakt hår blir så fint i snoddar! Inga hårlockar som sticker ut och spretar. Inte heller några konstiga virvlar i luggen. Åh tänk va skönt! 

Jag kan förstås platta det men efter en timme är det lockigt igen. Det tar ju nästan lika lång tid att platta det som den tiden det locka det. Värt det? Nej inte enligt mig.

Min helg ~ Skadevi

Martins lag kom två i Skadevi (en handbollscup). Sveriges två bästa 01lag mötes i final men tyvärr kunde bara en stå som segrare efter en jämn match som slutade 13-12.

Här är en video som sammanfattar helgen utan att jag behöver skriva så mycket.Sov gott


Lillebror är i Aslutspel

Jag är iväg och tittar på Martin som spelar handbollscup. Det går bra för dem och nu är de i kvartsfinal. Åttandelsfinalen  spelades klockan kvart i tio (21.45). Martins lag vann med siffrorna 15-6. Rätt så överlägset alltså. I halvtid stod det 7-5 men sen satte Martins lag in en högre växel och motståndarna kunde inte hänga med längre. 

Så imorgon blir det kvartsfinal kl.9.30. Håll tummarna!

I hotellbaren

Just nu sitter jag i en hotellbar tillsammans med Ida. Vi snackar och dricker juice och läsk. Ida äter chips också.

Vårat hotell ligger på ett berg. Och utsijten från baren är vacker.



RSS 2.0