Wok
Hektisk vecka

En väldigt stressig vecka har det varit. Prov, läxor och en stor inlämningsuppgift har satt prägeln för veckan och jag har inte orkat mer än det och fotboll. Bloggen och annat som tar onödig tid och kraft har raderats ut från livet. Jag har varit väldigt stressat och livet har satts åt sidan för att hinna med allting. Min planering för skolarbetet sprack och jag fick kämpa in i det sista för att bli klar med allt. 
 
Så nu ska jag njuta av en välförtjänad helg som är riktigt behövlig. Nästa vecka har jag en massa planerat men det får ni höra mer om senare.

Jag har saknat dig

Idag kom Joline till träningen och jag blev galet glad. Jag har ju inte sett henne på 2 veckor. Nästan 3! Roligt var det iallafall och jag insåg hur mycket jag faktiskt saknat henne. Allt knäppt vi gör och alla bra samtalsämnen. Hon är bäst helt enkelt för det blir aldrig tråkigt med henne!
Bild från i somras
Rolig app

Gratis appen Troll me som finns på AppStore är grym. Den är rolig och muntrar lätt upp folk. Ingen kan vara fullt allvarlig när man ser sig själv eller kompisar med stora ögon och näsor.


Min helg


Lo och jag

3 glassar,  några bitar choklad, lite smågodis, 3 mackor och 2 rostbiffskivor bestod min middag utav idag.

Lo och jag låg inne på sängen och tittade på barnprogram medans de vuxna satt ute och snackade. Lo är 3 år, nästan 4 och världens gulligaste. Hon var väldigt blyg men tillslut började hon prata och då var hon riktigt busig! Vi hade en grym kvällJust idag är jag stark

Nja! Det vet jag faktiskt inte. Har varit ett nervvrak väldigt ofta idag men Bajenmatchen slog allt. 
 
Det började med att Bajen klacken bojkottade första halvtimmen. Så här hade de skrivit:
"En tom läktare för era tomma löften, en tyst halvtimme för fem halvhjärtade säsonger". Besvikelsen var stor helt enkelt.
 
När andra halvlek nyss börjat hör man smällar sen ser man hur Gaisklacken blir attackerad från övre etage. Öl, popcorn och sönder brutna stolar fick de kastat på sig och  de fick så klart nog och ett stort slagsmål utbröt. Alla på läktaren som inte ville bråka gormade: "Ut med packet!". En hulligan kom springande mot oss och slängde sig ner på stolen bredvid mig men en man ställde sig och skrek till honom att försvinna så han vågade väl inte vara kvar.
 
Mina tänder hackade likt skallror och mina knän skakade som aldrig förr. Paniken växte sig stor och jag blev verkligen chockad.
 
Så nja stark skulle väl inte vara det första ord jag skulle kalla mig men min lärare däremot. Hon var supercool och ställde sig i vägen för de som ville springa iväg för att vara med i slagsmålet.

Earring

 

The winner takes it all

Idag var det idrottsdag för åttorna i min skola och jag var så klart med och tävlade. Man fick välja mellan att springa/jogga/powerwalka en sträcka på 9km eller köra fridrott. Jag valde det första allternativet. Jag sprang alltså en runda på 9km och det var tufft.
 
Nu har jag sprungit mitt livs nästlängsta lopp hittills och det var 9km. Löprundan var uppdelad i tre varv så varje varv var 3km. Jag öppnade galet snabbt med 3km på 16 min. Jag brukar i vanliga fall springa det på ungefär 18min och då min löprunda vara ungefär 5-6 km. Jag förstår egentlien inte hur jag orkade försöka mig på en göra en sånn öppning när jag visste att jag skulle springa 3km mer än vanligt. Jag sprang iallafall på och efter 6km hade jag en tid som löd: 32 minuter och 26 sekunder. Sista varvet var slitigt men det gick okej. Jag fick extremt mycket mjölksyra i benen i den längsta backan. Jag sprang i mål som första tjej. Min tid blev 50 minuter och 8 sekunder.
 
Så med en vinst i bagaget begav jag mig hemåt och firade med några galna bilder! 

I kind of miss you


Proud

En riktig kämpa insats. Vi jobbade ända in i mål. Fick en massa frisparkar både med och mot oss. Ibland lät domaren oss spela så aggressivt vi bara kunde men vid andra tillfällen fick vi inte nudda varandra. Sjukt svårt att veta då hur hårt man ska gå in i situationer efter som domaren inte har någon tydlig gräns. 

Vinst med 1-0! Det var skönt! Motståndarna var rejält uppretade och slängde ur sig en och annan opassande kommentar men vi tog i mot dem med skratt och lät det styrka oss mer.
Och här får ni en väldigt gammal bild


Otursdagens brandlarm

Idag på fredagen den 13:e gick brandlarmet i min skola men som tur var brann det inte. Det var nämligen något tekniskt fel. Hur ofta händer tekniska fel med brandlarm? Inte ofta så det måste hänga ihop med dagens oturliga datum. 
3 klasser saknades vid uppropet efter brandlarmet så det blev lite kaosigt. Vi fick därför stå ute jättelänge och hann bli jätteuttråkade. Att tre klasser saknas vid en brandlarmssamling är inte särskilt vanligt skulle jag tro så känns det inte som om datumet spelat lite roll här också?!
När alla stod uttråkade och väntade på att få gå tillbaka till sina klassrum kom någon smart människa på att det vore kul med ett bärkrig. Denna smarta människa plockade lite bär från en buske och började kasta på någon och sen var kriget igång. Någon olycklig stackare fick ett bär i ögat och det känns också som något övernaturligt (typ som att det är fredagen den 13:e) la sig i. Jag menar tänk er själva. Det var en massa människor där men isstället för att träffa någon av dem på kroppen så lyckades det träffa ett pyttelitet öga. Hur stor chans är det egentligen?Maja lekte med sin bok
Look what I found

 
Rensade bland teckningar och hittade denna. Ritade den i början på juni 2012 och då var jag jättestolt. Äntligen hade jag ritat något snyggt! Ja det var åtminstode mina tankar då. Jag gillad formen på håret och på läpparna. Jag tyckte ögonen var fina och näsan var den finaste jag någonsin ritat!
 
Nu så tycker jag väl inte lika mycket om den. Jag menar titta på läpparna. Ingen männinska har sånna och näsan är väl lite liten. Fortfarande den snyggaste näsa jag någonsin ritat men ändå den känns förliten. Ögonen är liksom spetsiga eller kanske bätte beskrivet kantiga. Håret är jag väl iallafall fortfarande ganska nöjd med.
 
Shit vad mina tankar kring denna teckning har förändrats!

Rehab framför Sverige-Kazakstan

Så denna säsong har väl inte direkt varit den bästa för mig. Började med en stukning i vänster foten och strax där på fick jag en muskelskada i höger vad. Då var jag tvungen att ha hela belastningen på vänstern. Visserligen inte särskilt länge eftersom jag var fast besluten om att inte missa en enda match och struntade i krykorna efter bara en dag. Oppsi. 

Men hur som helst så har jag insett att min vänsterfot inte är i bästa skick så när jag tittade på matchen ställde jag mig på en balansplatta. Oerhört tråkigt men oerhört viktigt!

Sen den stunden satt jag fast i ett nät förtrollad och bunden

Imorse gick jag ut med kameran och fångade några frusan spindelnät på bild. De var så tydliga när de var frostiga och jag tyckte faktiskt att det var lite fint.  Så dessa två bilder knäpptes då.

För övriggt är jag hängig idag. En huvudvärk som vägrar att gå över har hängt med hela dagen och det spelar ingen roll om jag tar en huvudvärkstablett. Jag har därför beslutat mig för en vilodag från träning. Hur mycket det än suger för stunden så kommer det vara värt det eftersom jag snabbar kommer bli frisk snabbare och på så sätt kommer kunna ge allt på nästa träning.

Min sommar del 2

Axa summer games, Falun
Jag och mitt fin fina lag åkte upp till Falun för att sova en helg i skolsal och spela en massa matcher. Vi spelade i två åldersgrupper. Både 98 och 99. Det blev sjukt intensivt och jag minns så väl när vi skulle åka hem efter att vi spelat final i 99 klassen. Vi var helt slut körda och hungriga. Då sa vår lagledare "Vi ger dem lite mat på mcdonalds så somnar de i bilen sen". Man kände sig som ett små barn när han sa så fast han hade faktiskt rätt haha. Alla mina lagkompisar är fantastiska så vi hade en rolig helg i Falun.Läs mer om det här här
Midsommar
Jag och min familj åkte till landet och firade midsommar tillsammans med farmor och farfar. Vi åt god midsommarlunch tillsammans med min sysling och hans pappas föräldrar. Dansade runt midsommarstången tillsammans med en massa vänner. Tyvärr var Sofia på ridläger men jag hade ju ändå Michaela, Linda och Lovisa att umgås med. På midsommaraftons kvällen drog jag och Michaela oss ner till bryggdansen men så mycket dansande blev det inte för vår del. Alla utom vi och Martin var över 18 så var väl inte jättebekväma där men vi hade roligt iallafall. Satt vid strandkanten och pratade så der var jättemysigt. Dagen efter var det fotbollsmatch på ängen mot grannön. Vi förlorade tyvärr men det är lite generationsskifte i barnmatchen så jag (Michaela kunde inte vara med) var äldst i vårt lag men i den andra öns lag var de flera som var 2 år äldre än mig med i . Jag fick även spela vuxenmatchen och de andra var ju inte direkt pigga för de hade festat hela natten. Även när brygdansen var slut och jag och Michaela gick hem för att sova vid 1. Stannade på landet några dagar och Michaela och jag gjorde en massa roligt och mysigt.
 

Jag hade tänkt skriva klart om juni men jag mår pyton just nu så jag ska gå och lägga mig och se om det blir bättre av lite sömn. Sov gott!

Jobbardag

Idag har jag fått en massa gjort. Jag har dömt 4 matcher och varit med som ledare på knattarnas fotbollskola. Jag har tyckt det varit jättekul och det är ju bonus att jag får lite pengar för det. Jag blir heltslut av detta så nu ska jag sova.

GOD NATT


Rätt sliten

Jag är trött. Jag har knappt varit hemma någonting idag och de timmar jag varit hemma så pluggade jag. Att skriva ner sina åsikter om press- och tryck-frihet gjorde mig helt slut men som tur är så gillar jag SO. Annars hade jag varit så uttråkad vid det här laget. Spanska glosor har jag också pluggat in. Pappa har givit mig 10 förpackningar med stift så nu kan jag plugga ett tag. Pappa sa: "Det här räcker nog två veckor iallafall." Nja lite längre tror jag. ;)

Ne nu ska jag sova. Det är något jag gjort allt förlite senaste veckan så jag är verkligen sliten nu. Sov gott så hörs vi!


Bryt ihop och kom igen


Min sommar del 1

Sommaren är över och jag tänkte sammanfatta den i några inlägg. Varje sommarmånad kommer ha 2 inlägg tror jag men vi får se. Jag har ju hunnit med så mycket i sommar men knappt haft tid att berätta om det här på bloggen så nu ska jag ta tag i detta och berätta för er om detta.

Jolines födelsedag
Juni startades med Jolines födelsedag och även matchdag. Efter match hade jag, Whilma och Clara planerat att överraska henne. Vi hade köpt sprutgrädde och papperstallrikar så vi sprutade grädde på tallriken och tryckte upp det i hennes ansikte. Överraskad blev hon men även ganska irriterad men hon har kommit över det nu. (Klicka här för att läsa mer och se en video om detta)
 
Studentuppvakting
 Pappas kusin och min kusin tog studenten samma dag men eftersom att det var lättast att gå på studentuppvaktning i Stockholm så vi gick på pappas kusins. Där tog jag de finaste bilderna på mina kusiner och några andra favorit bilder från sommaren. Jag köpte Johans (pappas kusins) skiva där. Kika in på Spotify och sök på "All there is". 
 
Fick sommarlov
Jag och mina klasskompisar hade en rolig dag i stan. Vi åt lunch i en fin park, hade femkamp och sedan gick vi på skansken. Det roligaste var hemresan. Vi snackade så mycket strunt. Killarna försökte få en massa tjejers nummer och allt var allmänt kul. Jag nästintill låg på bussens golv och skratta och passagerarna i bussen som inte hade något med klassen att göra skrattade åt oss också för våra samtalsämne var helt sjuka. På kvällen skulle vi ha myskväll vid sjön men tyvärr missade jag den pga match.
 
Morgondagen blev lugn. Skolavslutning på morgonen. Jag kammade hem ett pris som årets bästa svenska elev i klassen och fick tack vare det en bok fylld med sagor. Den hette "Tusen och en natt" och jag har fortfarande inte tagit bort snöret från den. (Opps!) 
 

Ost- och skinkpaj

Ost och skinkpaj lagades på hemkunskapen. Min personliga åsikter är att det är allt för mycket ost så jag petade enbart ut skinkbitarna och åt dem. Jag har aldrig varit förtjust i os är och kommer nog aldrig bli det heller.


Hejdå sommaren

September är här och sommaren är officiellt över. Välkommen kalla men mysiga hösten. Visst är det tråkigt att sommaren är över. Jag hade gärna haft det några månader till men jag deppar inte över att hösten kommit till Sverige.

Denna vecka kommer fyllas med härliga sommarbilder och sammanfattningar så om du är allergisk mot sommarkänslor så får du hålla dig borta från min blogg närmaste veckan.

Sov gott


RSS 2.0