"Trettio grader kallt, tomtar överallt och en skog av gröna granar"

Mer jul - Adolphson & Falk
 
God jul på er! Idag är det annandagen så imorgon är julen officiellt över. Synd för jag gillar julen! I år var några av mina släktingar bortresta så julfirandet blev lite annorlunda än tidigare. Den 23:e fyllde min faster år så vi passade på att fira jul med henne och hennes familj då. Mina små busungar till kusiner var lika snälla, gulliga och busiga som vanligt!
 
I tisdags var det då den 24:e. Jag vaknade strax före åtta och gick upp för att med familjen titta på julkalenderns sista avsnitt. Hade därmed ännu ett år fullföljt en julkalender. Sen åt jag en traditionell julaftonsfrukost med hembakt bröd som pappa och jag bakat. Sen var det väntan som gällde innan gästerna kom. Det var mammas släkt fast Totte firade jul tillsammans med Cissis familj i år så där gick 3 personer bort, dem och deras son. När det var paketöppningsdags efter middagen kom min mosters nya kille och var med under fikat. Vid 22tiden rörde sig alla hemåt. Jag och mormor följde med Bibbi upp till bussen.
 
När jag kom hem igen väntade en tv-kväll. Först blev det Svensson svensson, julavsnittet. Svensson svensson är ju min favoritserie och pappa skrattade mer åt mig än själva serien.
Pappa: "Du har sett det här för många gånger..."
Jag: "Nej inte så många!"
Pappa: "Du skrattar innan skämten sägs för du vet att det som kommer är roligt!"
*Tystnad*
 
Sedan blev det Nottinghill. En film som jag alltid underskattar men som är såååå bra att jag helst bara vill dö! Jag älskar den. Finns det en finare film?!
 
Julotta i kyrkan började juldagen med. Jag kan nog inte kalla mig kristen men jag gillar kyrkan. Det är så mysigt, framför allt på juldagsmorgonen. Så mamma, mormor oh jag gick dit. Sen kom jag hem och resten av familjen sov fortfarande. En typisk julfrukost även denna dag. Sen gick jag en promenad med familjen och sen blev det spelhåla samt fika innan middag. MYS!
 
Idag var jag bara hemma och tog det lugnt. Mormor och Morfar kommer strax över på fonduemiddag så det blir mysigt! Imorgon bär det av till Göteborg för lillebror min ska spela i inofficiella nordiska mästerskapem, Nordencup
 

Jullov

Jag har handlat julklappar, bakat julgodis, blivit sjuk och klippt mig. För att sammanfatta kort!
 

Så vad har hänt?

Nu tänkte jag sätta mig ner och skriva för första gången på bloggen sedan den första december. Nu är det en sjuttonde och as you can tell så har det hänt mycket sedan dess. Så nu börjar jag...
 
Den tredje december fyllde Mickan 15 år. Ivar den andra och han kom körande i sin EPA på onsdags morgonen. Tuttandes och vinkades... Stolt som en tupp. Hela klassen var glad för hans skull tror jag. På kvällen spelade jag badminton med fotbollen. Det var kul trots att jag och Alida, som var på lag, förlorade/spelade lika alla matcher utom en som vi vann. 
Fredagen den 5/12 var det min tur att fylla år. 15 år är jag nu vilket är ganska sjukt. Äntligen är jag straffmyndig, byxmyndig och kan lagligt cykla utan hjälm, haha. Som jag längtat (not). På morgonen kom familjen och sjöng för mig. Jag fick några presenter, bl.a. en ny dator. En Leonovo som oturligt nog hade en trasig Enterknapp. Nu är dock en ny likadan dator här och jag är redan kär.
I skolan sjöng dem för mig och vi hade jätteroligt. Jag skrattade så att tårarna rann och åt lunch tillsammans med alla klassens tjejer.
 
Kvällen kom och jag fixade till mig och hemmet. Evelina, Madde, Joline och Whilma kom nämligen för att käka middag, kolla på idol och fira mig helt enkelt. Dem hade aldrig träffats så det var lite nervöst. Man vet ju aldrig hur folk klickar. Det gick dock bra och de verkade gilla varandra. Presentöppning fick inleda kvällen. Jag fick godis, örhängen, tröjor och nagellack. Vi lagade tacos som vi sedan åt i någon timme. När vi var mätta och belåtna så satte vi oss i soffan med en gigantisk godisskål och en skål med ostbågar. Vi snackade skit och åt tills idol började. Trots att vi varit sämre en någonsin på att följa det, haha vi hade missat några få avsnitt, så hade vi bra koll på deltagarna. I pausen fixade vi kladdkaka och tillbehör. Den var grymt god. Sedan kom vi på att vi skulle kasta godis till varandra och fånga i munnarna. Det bra "kastgodiset" försvann ju dock snabbt ur skålen och i pausen mellan sångerna och röstning bestämde vi oss att gå och handla. Det var då 8 minuter i tio så vi sprang för att hinna innan affären stängde. Vi kom tillbaka och såg Lisa Ajax vinna, vilket vi tyckte var rättvist just denna kväll. Vi fick se 1D vilket vi hypeade lite över trots att vi inte är några fans. Haha men de är världskändisar och det är ju alltid coolt.
Lördagen den 6:e fyllde Rasmus år och jag hade släkten på fika. Det blev fika, godis och snack med dem som kom.  Trevligt som alltid. Passar på att tacka här för alla fina paket. Jag är verkligen jättenöjd, så tack!
 
Lucia kom och jag var med i Luciatåget tillsammans med alla mina bästa vänner i klassen. Så roligt trots att jag verkligen inte kan sjunga. Mysfaktorn var på topp under tåget. Bilder hittar ni i tidigare inlägg.
 
I slutspurten på terminen inför betygssättning fick jag sitta över flera dagar. Det har varit tufft och så men ändå mycket trevligt. Har på detta sätt fått möjlighet att ha diskussioner med folk som jag sällan pratar ensamt och privat med.
 
Idag var det bokcirkel men det var bara jag, Eve, Madde och Axel som hade läst ut boken. Resten av 9orna satt och åt godis samt kollade på film. Vi däremot satt i ett mörkt rum upplyst av värme-/stearinljus. Mysigt! Vi började väl seriöst men snart spårade vi ur och Lisa (läraren) hade också svårt att hålla sig kvar på banan. Andra stugan struntade vi helt i boken och samtalade bara om annat. Vi är ju nära vänner så det gjorde det hela väldigt avslappnat, haha. Lisa lyckades till och med ha betygssamtal med oss alla tillsammans, trots att hon blev avbruten ofta av skämtande kommentarer. Filip kom in och skrek att snö lagt sig utomhus. På hemvägen blev det självklart snöbollskrig. Så roligt!
 
Imorgon är det skolavslutning. Då blir det julklappshandling med Evis som står på schemat. Tagga!!

Luciatåg i skolan

 
 

Växt upp tillsammans

En omogen 10åring, som älskade användandet av bokstaven "Z" och inte vågade publicera selfies, ett ord som jag då aldrig ens hört ordet , skapade bloggen med namnet Hanzenpanzen. Redan i namnet märks denna 10årings förkärlek till z. 
 
Mitt namn är Hanna och jag har bott i Stockholm hela mitt liv. Mitt största intresse är fotboll det ägnar jag större delen av min tid åt. Jag älskar känslan av att prestera bra och är en extrem vinnarskalle. Detta märks tydligt både i mitt fotbollsspelande och i skolan. 
 
Jag föddes en snöig december natt 1999 och 26 dagar gammal upplevde jag milleniumskiftet. När jag var 1.5 år blev jag storasyster till en liten kille som blev bemött med massa kramar och pussar. Idag kan han ibland vara världens pina men ibland så kan han vara världens bästa. Martin är hans namn och han nämns ofta här på bloggen.
 
Först som treåring började jag på dagis. Där träffade jag min dåvarande granne, Linnea. Hon är född på andra sidan om milleniumskiftet men trots det fann vi varandra . Än idag har vi kontakt och vi ses några gånger per år. Hon var den person som tvingade med mig på fotboll. Detta var vid 4 års ålder och jag var en blyg osäker tjej medans hon var klart mer utåttrikad. Fotboll blev aldrig riktigt hennes grej så hon slutade efter några träningar. Idag skulle jag säga att det är genom fotbollen som jag skaffat mig en ganska stor umgängeskrets.
 
Min mamma blev tränare för mitt lag och bland hennes tränarkollegor fanns Leffe och Peter. Evelina (oftast kallad Evis) och Mimmi, deras döttrar, och jag har ju blivit tvingade till att spendera oerhört mycket tid med varandra på grund av fotbollen och idag definerar jag dem som två av mina närmaste vänner. Deras namn dyker självklart upp på bloggen emellan åt.
 
2012 började en ny tjej i fotbollen. Joline hette hon och hon kom att bli min bästa vän. Vi är helt olika till sättet men att umgås med henne kändes självklart från första början. Denna blondin har förgyllt många av mina dagar sedan vi först träffades för snart tre år sedan.
 
4 år efter startandet av bloggen sitter jag med datorn iknät. Snart fyllda 15 år har jag mognat något, blivit mindre blyg och en starkare människa. Jag har växt upp tillsammans med bloggen. Lärt mig en massa av den. Och trots att den har sätt bättre dagar än idag så har jag inga som helst planer på att lägga ner bloggandet.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0