Gymnasium

Okej! Hej! Eller hur ska jag börja detta? Ännu ett långt uppehåll... har inget annat säga än förlåt. Det är mycket just nu. Både på det privata planet och skolplanet. 
 
Ifredags så började dagen tufft kan jag väl säga utan att gå in på för mycket detaljer. Det var iallafall dags för gymnasiemässan (GM från och med nu, haha) och jag åkte dit med klassen. Eve var i London så jag, Madde och Emelie gick ensamna och kollade runt på gymnasium. Fastnade för Värmdö, Sjölins, Kärrtorp och Nacka (??). Alla har sina egna små fördelar och nackdelar. Sam eller ekonomi var mitt standardsvar på frågan: "Vad vill du gå för linje?"
 
Åkte tillbaka dit på lördagen med mamma och pappa. Vi gick runt på mässan och bekräftade väl mest fredagens tankar. Svaret på frågan om linje bytte jag dock till svaret sam. Trots att jag inte bestämt mig helt än. När jag kom hem på lördagen började jag göra en sammanställning i ett Excelark för varje skola med all fakta som kan vara bra att ha koll om. Busstider, matsal, intagningsgräns och median och dyl.
 
Idag var jag på mitt första öppna hus. Hos Sjölin i Nacka, det lät väl bra men var väldigt speciellt. Man jobbade med "case". Det vill säga man får en uppgift/fall ("case") och så arbetar man med det i flera ämnen som man integrerar med varanda. Låter smart men det är svårt att veta om det är något för mig. 
 
På måndag, det vill säga den 1 december, är det öppet hus på värmdö och jag får chans att träffa Michaela. Har börjat höras lite mer med henne den senaste tiden och det är roligt! Man saknar ju henne annars om man inte ses på ett år liksom. 
 
Nä hurrni! Förlåt för bloggandet som sakt men vi hoppas att det blir mindre att göra för just nu är det sjukt  mycket. Hare gött tills vi hörs igen!
Att det är mörkt som satan när jag går både fram och tillbaka till skolan gör ju inte motivationen bättre direkt.

Mys!

Åh vilken dag. Kom till skolan för att ha lästid och geografi. Sen var det hålltimme på spanskan och engelskan så Emelie gick hem till mig och lagade bacon och potatis. Mums! Vi hade deeptalks och lite icke-så-deeptalks.
 
Vi flyttade fram fysiklektionen så istället för att sluta 14.15 så slutade vi 13.25. Vi fick skypea med en tjej som jobbar med raketforskning. När jag kom hem pluggade jag lite innan jag åt middag ensam. Sen blev det lite kalabalik men det ordnade upp sig hyffsat tror jag. Vi får väl se imorgon.
 
Sen blev det träning gemensamt med damlaget och det är alltid så fantastiskt kul. Den slutade 21.30 så jag kom hem 21.45 och har efter det ätit mellis, duschat samt kollat på landskamp.
 
Nu ligger jag i sängen iklädd pyjamas, smsar med Michaela och lyssnar på musik. Mysdag helt enkelt! Sov gott

#skoltoalettselfie

 
 
 
 
 
 

Gran Canaria - del3

 

Farsdagsfrukost

 
 
 

Gran Canaria - del2


Snö all over the place

Idag har det snöat i Stockholm och detta samtalsämne har gått hett. Inte minst på sociala medier och just detta var jag tvungen att ha en dialog om med Eve. Så nu presenterar jag mina tankar kring denna snöhets. Mina åsikter... Inte om snön utan snödebatten. Enjoy!

Gran Canaria - del1


RSS 2.0