Passion oavsett division

Vinst ikväll
allsvenskan nästa?
 


Skola, spex och trasiga datorer

Hello!
Efter skolan igår stannade hälften av niorna kvar för att ha "öppet hus". Våra föräldrar skulle komma och vi skulle prata med alla ämneslärare för att prata om hur vi ska utvecklas och hur vi ligger till. Det gick superbra och jag fick höra exakt det jag trodde. Jag ligger bra till och det jag kan förbättra är yterligheter. Det flöt på bra och jag känner mig nöjdare än på länge. Prestationsångesten som kommit bara för att jag vet att många betyg till julen är slutbetyg trycktes undan lite och stolthet över 8ans prestationer tog över lite. Men man kan ju inte leva på gamla meriter så nu är det bara att jobba lika bra i 9an,
 
Idag har jag haft en rolig dag i skolan. Det var inte något jättespeciellt som hände men små saker gjorde dagen bra. Dessutom så har vi nu fått klartecken för spexfoto så det är grymt kul. Imorgon ska vi bestämma tema och så ska vi fixa allt som behövs under helgen. Både det normala fotot och spexfotot tas på måndag. 

Nää hurni! Nu ska jag återgå till att säkerhetskopiera min dator för den ger signalen att den vill dö snart vilket är jäkligt tråkigt. Min trogne tjänare. Jag har på nåt konstigt vänster lyckats få alla mina senaste datorer att kollapsa efter inte allt för långt tid and I don´t know why. 
 
Inte för att det är sitta ute väder nu men förra veckan så. Nu är det svinkallt och regningt!

23 september

 

Helgens bravader

Förra veckan handlade om plugg till ett himla jobbigt biologiprov som jag ändå tror gick hyffsat. Provet som jag hade i fredags var alltså i för mycket fokus för att jag skulle ha tid att blogga.
 
Ifredags så började jag med prov men sen efter skoldagens slut så tränade jag och sen åkte mamma och jag till Globen för att köpa presenter till  ett kalas och ett dop. Allt vi ville  ha fanns ju såklart inte i Globen så vi fick stressa vidare till Sickla. Efter besök i 2 köpcentrum var vi klara för hemfärd och middag.
 
På lördagen spelade jag match mot Bajen. Vi spelade så bra men tyvärr förlorade vi med 0-1. Jag fick en spark på benskyddet och det kändes som om hela benskydded skulle gå sönder och mycket riktigt så blev hela min strumpa blodig. Benskyddet hade fått sig en spricka så nu är det bara till att köpa nya.
Efter matchen så åkte jag hem och duschade snabbt innan farmor och farfar kom och hämtade upp mig. Vi åkte till Elin för att fira hennes 10årsdag. Av mig och familjen fick hon löpartights, ett par jeanstights och en tröja. Dessutom ska lillebror och jag bjuda henne på bio med tillbehör. När alla gäster gått la Elin och jag oss på hennes säng och tittade på youtubevideos. Myys!
 
Söndagen påbörjades med 3 domarmatchen och sen blev det dop för Tottes och Cissis son, Oliver. Han döptes och sen gick vi och åt brunch på ett hotell. Jag började med att sitta och prata med alla släktingar men till slut tröttnade jag och började busa lite med Lo som var jätteblyg till en början även denna gång. En liten kille började följa efter oss och tillsist var han också med i busandet. Sakta men säkert var alla barn på dopet med på någon form av kull som jag var ledare för. Fråga mig inte hur det gick till för det vet jag inte själv. Massa föräldrar kom fram till mig och sa att jag var så snäll mot barnen men det är väl självklart. De är ju bara så gulliga! 
 
Matteplugg bjöd gårdagskvällen på men provet idag gick nog hyffsat ändå! 
 
Sov gott

Jag gillar min klass, okok?

 
 
 

Valvaka #dinröst

Så nu är det alltså 4år kvar tills jag får rösta. Det här är första valvakan jag kommer minnas och det ser ut att bli regeringsskifte. Nä hurni åter till valvakan...

#likeagirl

se bara på videon så förstår ni varför jag delat den
 
<

Muntligredovisning & skiss

Hallå i stugan! Idag hade jag muntligredovisning i halvklass på SOn. Det gick överförväntan och jag är riktigt nöjd. Det var inte så svårt som jag trodde. Jag kom ihåg att säga allt och allt flöt på. De andra klasskompisarna var också riktigt bra på att presentera partierna men jag tror inte att den yttligare informationen jag fått om partierna kommer att påverka mitt val så mycket. Hade i princip redan valt innan presentation men nu är jag 99,9% säker på vilket parti som kommer att få min röst i skolvalet 2014. 
 
Nu är jag hur som helst hemma och har varit det i några timmar. Jag har kämpat med en skiss till trä&metall-slöjden som jag precis blev klar med. Jag ska göra en tavelram precis som alla andra niondeklassare i min skola. Förhoppningsvis får den godkänt av Ludde som är min lärare (han är föresten även Martins mentor).
 
Kvällens planer är väl inte så stora. Som vanligt är det fotbollsträning och utöver det ska jag väl käka middag samt fylla i min kalender. 
 
Med tanke på kalender så undrar jag om ni vet vilket datum det är idag... Det är den 11 september 2014. Det vill betyder att det är 13 år sedan terroratacken mot worldtradecenter. Värt att tänka på emellan åt och se till att något sånt fruktansvärt aldrig händer igen.
För min släkt har detta datum även en annan innebörd. Min äldsta kusin, tillika gudfar fyller år. 35 år!! Grattis världens bästa Totte! Ska ringa och sjunga för honom nu. När jag ändå pratar om födelsedagar så ska jag gratta min andra kusin Anneli som fyllde 30 år den 20 augusti. Grattis båda två!  :D
 
Så här ser jag ut idag föresten.
Topp från Hollister // Jeans från JC 

Jag gör vad jag kan ~ Drömmer mig bort

Så nu har det gått flera veckor sedan jag bloggade senast. Inte bra och jag har inte heller någon anledning utom lathet. Jag har inte haft ork att skriva. Spenderat tiden på annat sätt. Lagt ner tiden på vänner, plugg och sist men absolut inte minst spelat fotboll. Dessutom har jag fått veta att en av Martins bästa komisar ska flytta till Örebro och jag tycker att det är jättetråkigt för den här kompisen gillar jag verkligen. Han är alltid snäll liksom.
 
Så hur går det i skolan då? Tackar som frågar. Nian har väl börjat okej. Saknar min gamla matte/NOlärare som tusan men matten rullar på som den ska. NOn är däremot trög och jag förstår ingenting. Det tror jag i och försig jag aldrig att jag gör men provresultaten brukar visa på det motsata.
Jag kommer även få rösta i skolvalet för första gången någonsin och i SOn förberedder vi oss inför det med grupparbeten där vi ska presentera de 8 riksdagspartierna. Min grupp ska presentera Sverigedemokraterna imorgon. Inte mitt drömparti men vi behöver inte tycka som dom för presentationen ska vara objektiv. Röstning sker på fredag föresten och det riktiga valet är på söndag. Söndagen den 14 september är det val för alla myndiga svenskar att rösta till riksdagen, landstinget och kommunen. Just nu lutar det åt att vi får en ny regering men mycket kan hända och valet brukar sällan sluta exakt som opinionsmätningarna innan tydigt på.
 
Just ja! På tal om skolan så var jag ute och paddlade med klassen häromveckan. Vi sov i tält och hade det allmänt mysigt. Vi bodde på en obebodd ö och hade det super mysigt. Madde ramlade i vattnet med kläderna på, vi berättade spökhistorier runt lägerelden, satt och pratade gamla minnen på en klippa sent på kvällen och trängde in oss 9 pers i ett 2mannatält. Riktigt lyckad paddling helt enkelt. Farmor ska även ha ett stort tack som skjutsade hem mig, Eve och Made
 
Denna text gick betydligt snabbare att skriva än något skolarbete någonsin gjort. Nu märker jag att jag verkligen saknat och blogga och ska försöka bli bättre på det igen.  Nu ska jag bara leta upp en bild som passar men innan jag gör det vill jag även meddela om att den Idol har börjat igen och nu gått till slutaudition. Det är 10 års jubileum i år så lite speciellt är det. Hur som helst nu ska jag leta upp en bild.
 
 
Mobilbilder från paddlingen får duga. Nu ska jag ta ut linser, sätta på mig glasögon och kolla på idol med mamma. Ha det bra så hörs vi när vi hörs!
 
 

RSS 2.0