Ingen sikt

Har det bra här uppe på fjället. Dock så är det väldigt dimmigt både igår och idag framförallt på toppen men även längre ner. Man ser typ bara några få meter framför sig vilket är halvläskigt. Idag snöade det även och det slog emot  ansiktet. Det gjorde ont och det var inte så kul att åka skidor när man inte såg något så efter första halva av dagen tröttnade jag och åkte hem. Igår och imåndags åkte jag dock hela dagen. Då gick det jättebra och jag frös inte någonting utan njöt fullt ut av bra skidåkning. Igår sken även solen en liten  stund innan dimman drog in.

På eftermiddagen idag badade brodern och jag i badhuset här isstället. Vi har även spelat kort, bastat och ätit middag. Riktigt mysigt blev det trots att bristen på skidåkning
Bilden för inte dimman rättvisa. Tänk er detta och några gånger värre.

Just ja! Igår fyllde världens bästa Evis år. 15 år är inte dåligt. Även Sofia och Alida fyllde år så grattis till er 3. 

Fjällsemester

Första dagen utav skidsemestern avslutad. Nu ligger jag i soffan med blött hår och tittar på Talang. Har nyligen bastat och duschat. Först in i bastun och först ut, som vanligt alltså. Jag klarar verkligen inte av den tryckande värmen. Mitt hår blev även lent och mjukt för jag lät balsamet sitta i den korta stund jag satt i bastun. 

Har åkt mycket skidor idag men det var ett ovant underlag eftersom det är varmt här. Det kändes trögt ibörjan men jag har redan vant mig. Imorgon ska jag ut i backen igen så lite sömn snart skulle inte skada.

God natt

Sportlov

Har nog inte riktigt fattat det än men gud så skönt det är. Ska verkligen koppla av och njuta. 

Idag har jag klippt mig hos frissan. Som vanligt vågade jag mig inte på en förändring men vi disskuterade det. Så nu har jag till nästa gång på mig att bestämma mig. Mit hår blev kortare och nu ser man mina ögon vilket är jätteskönt.

Just ja idag är dagen med stort D. "Back to the future"-dagen


Sov gott




Onsdag

Onsdag idag då. Innehöll som vanligt en massa pluggande. Framför allt eftersom jag skjutit upp allt till sista stund... Ja det där med att plugga i tid är inte riktigt min grej. Jag lämnar in allt i tid och det blir bra resultat också men jag sitter alltid sent kvällen innan och försöker plugga in det. Men aja snart blir det ju sportlov så efter det får jag ta nya tag.

Idag har jag även skrattat åt Eve som skrattade åt något jättetråkigt vilket kort och gott resulterade i att hon fick en massa ord på kinden för hon la sig på Maddes papper. Lyckat, haha! 

Martin har varit på magnetröntgen idag föresten för han har ont i knät. Vi får väl se vad svaret blir...
I måndags sken solen här och det kändes som vår

WE ARE THE CHAMPIONS

♥!!!OSGULD OSGULD OSGULD!!!♥
 
Hej, hej! Eller borde jag säga heja heja? Här kommer en sammanfattning av helgen så här på söndagen och ni kanske kan förstå att den kommer vara lite sportinspirerad. Haha, det är ju alla mina helginlägg om jag tänker efter.Men detta är lite OSinspirerat.
 
Så gårdagen startades med match på Vallen. Planen är ju uppvärmd där så det är därför vi spelade där och inte hemma på IP. Vi hade spelet och ledde med 1-0 länge. Mimmi hämtar bollen för att slå höra i mitten av andra halvlek och när hon plockar upp bollen tjuter vår publik. "JAAA!" Massa jubel och ingen på plan förstod någonting. Hörnan slås och skott utanför. Målvakten i Djursholm hämtar bollen och då jublar deras publik. Fortfarande ingen på plan som förstår varför. Med en minut kvar kvitterar Djursholm på ett misstänkt offsideläge men mål blev det. När matchen är slut och avbytarna kommer in på plan fär att tacka för matchen får vi reda på att det jublats för OSguld i damstafetten. Då var alla glada på planen igen. Tydligen hade våra supportrar uppfattat OSläget innan Djursholms gjorde det.
 
Drog in till stan för att träffa Totte och Cissi. Vi mötes vid en tapasrestaurang men maten var inte så god så vi gick där ifrån direkt till MCdonalds. Tog en Happy meal, mums! Sen gick vi till Åhlens och shoppade. Fick med mig ett par jeans och en svart enkel kofta. Precis vad jag behövde. Totte gick efter oss mest hela tiden för han hade viaplay på telefonen och tittade på USA-Ryssland. Vi tittade även på barnkläder och Cissi hittade några gulliga. Deras son kommer i maj så nu införskaffades lite kläder. Alla kläder var ju jättegulliga och man förstår knappt att en liten människa ska få plats i kläderna.  Vi åkte hem till Totte och Cissi. Slog på OS och la oss i soffan. Totte gick ut och handlade. Det hade blivit riktigt skitväder så jag och Cissi stannade hemma hos dem och låg i soffan och pratade. Sen kom Totte hem och vi åt oststjärnor samt kollade på Sverige - Lettland. Vid halv 8 började vi fixa middag som vi sedan åt i soffan framför mellon. Betygsatte låtarna gjorde vi och tippade vilka som skulle gå vidare. Efter mellon åt vi glass. Tre smaker med chokladsås och strössel. Det var sååå gott! Jag åkte sedan hem själv med taxi. Vuxenpoäng måste det väl vara va?!
Asgrym dag!
 
Idag så åkte mamma och jag till centrum för att handla present till Linnea. Blev tillslut en blus och en tuff topp. Åkte vidare till Martins handbollsmatcher för att speaka. Blev utklassningsmatcher. Tyresö vann med 30-8 i första matchen sjuka siffror eftersom matchen är 30 minuter. Jag tror att hela publiken var mer intresserad av herr stafetten som stod på på en dator på läktaren. Emellanåt fick jag höra hur det gick och säga det i micken. När jag i halvtid berättade att det var fem kilometer kvar och att Sverige ledde med en halvminut över Ryssland fick jag det högsta jublet men självklart så var folk glada när de gick i mål också. Tittade på curling med alla killarna innan deras andra match. Den vann dom med 36-11. Redan efter 1 minut ledde de med 3 mål. Jag kan inte låt bli att imponeras. Grabbarna är ju helt otroliga. Alla  i laget gjorde mål och det så ut som om de hade kul. Deras spel var bra men ibland så skippade de ju hemjobbet men vad gör det när man är så överlägsen?
 
Linnea firades och vi åt pastasallad. En liten hund fanns där, lilla Ruben. Hade aldrig träffat honom. Kanske inte så konstigt eftersom de hämtade honom igår. Jag, Linnea, Emelie, Gustav och Martin lekte lekar, snackade och skrattade en massa.
 
Så viktigast händelsen i helgen är ju helt klart osgulden. Två stafettOS guld sker ju inte varje dag direkt. Alla jag pratat med har varit glada. En del har fällt glädjetårar och  skrikit sig hesa vid målgångarna.

ALLA HJÄRTANS DAG

 
Hej! Kaos vecka i skolan. Chockerande händelser åt både det negtiva hållet och hållet som fått mig att skratta. Det var en konstig kombo men så är det. Livet rullar på och allt går i ett ruskigt tempo därför hinner jag inte blogga särskilt mycket.

Idag var det alla hjärtans dag och i klassen bjöd jag på geléhjärtan och Rebecka hade bakat cupcakes. Mums, de var jättegoda! Alla fina vänner var där och jag hade en jättebra alla hjärtans dag. Maja skulle ha följt med mig hem efter men hon avboka så jag satt hemma och kollade på OS.
 
Såg hockeyherrarna vinna över Schweiz och sedan konståkning. Zäta är skadad så tyvärr får vi inte se honom något mer under denna turnering. Trist som sjutton för jag gillar verligen Zetterberg.
 
Konståkning idag också och svenska Alexander 
 
Majorov slog nytt svensk rekord både i går och idag och slutade till sist på en 14:de plats. 
 
Såg även repriser från Johan Olssons silverlopp. Han tog ju nämligen silver idag på 15 km klassiskt. Där tog även Daniel Richardsson medalj. Ett brons.  Nu har Sverige 5 silver och 2 brons. Alla tagna av längdskidåkare. Kalla har två silver, Marcus Hellner ett silver,  Theodor Peterson ett silver och ett silver till Johan Olsson. Emil Jönsson tog ett brons i en kaosartad sprintfinal med många fall och Daniel Richardsson tog brons idag. Helt sjukt vilka insatser som Daniel Richardsson och Johan Olsson gjorde idag. Johan har kämpat med en motig säsong och för sju månder sen var Daniel med om en trafikolycka där han skadades samt miste en släkting. 
 
Sov gott och grattis Linnea. Världens bästa barndoms vän.
 
 

Debutant i damlaget

Idag spelade jag min första riktiga match med damlaget. Inte internmatch eller så utan riktig match. Ascoolt ju! Regnade mycket så man var genomblöt redan innan matchen. Jag hade Mickan med mig. Hon hade heller aldrig spelat med damlaget tidigare. Hon stod i mål idag och höll nollan. Grymt! *applåder*
 
Jag var lite nervös och så innan men det släppte rätt snabbt. Lite skillnad i tempo och tuffhet om man jämför med de vanliga matcherna men till skillnad från det så var det ju faktiskt bara en helt vanlig match och sådanna har jag spelat många.
 
Nöjd med min insats är jag. Skönt med vinst också. 2-0
Liten fotbollstjej
 

OSinvigning

 
Så har OS dragit igång. Invigningen hölls i Sotji i dag och jag följde den på tv. Ska bli kul att följa våra svenska deltagare. Hoppas på en massa medaljer! Vi brukar ju överlag vara ganska bra på de flesta vintersporter så vi får hoppas att det inte dippar i år.

Viktigaste från förra veckan

Förra veckan var späckad av tidiga uppgångar, massa läxor, stress och fotboll.
 
Det började redan förra helgen med uppgångarna tidigt men det gick riktigt bra eftersom jag visste att jag skulle göra det bästa jag vet, alltså spela fotboll. Gick upp kl.6 två dagar i rad,
 
Måndagen, den 27/1 började med uppgång kl.5.20 för att gör mig i ordning i för skidresa med skolan. Tog bussen upp till Kungsberget och satt med Eve, Madde, Emma och Evis. När vi väl kom fram så åkte jag mest med Eve och Madde. Det var inte så många backar öppna och efter några åk så frös vi så kl.11.30 åkte vi till resturangen för att beställa hamburgare. De var jättegoda. Så satt vi rätt länge och njöt av maten. Pratade om allt och ingenting. Allt som störde oss och allt kul. En salig blandning helt enkelt. När vi kände oss nöjda gav vi oss ut i backarna igen och jag testade mig ett "big air" hopp efter påtryckningar. Har en video där man hör Madde skrika som en tok när jag hoppar. Haha jag tror hon var mest taggad. Sen väntade en bussresa lång bussresa hem och den började kaosartat men sen blev den lugn, iallafall där jag satt. 
 
Pluggade resten av veckan som en tok för att hinna klart med allt. Gick upp tidigt för att plugga och satt uppe länge med pluggandet. Tillslut hann jag iallafall klart med inlämningarna så nu är det klart. Pust!
 
Lördagen startade tidigt. Jag gick upp 15.10 för att göra mig i ordning inför samlingen. Byte om, åt frukost och allt sånt. Sen åkte mamma och jag till Evis för att hämta upp henne innan vi slutligen tog oss till samlingen. Vi skulle till Norsborg för att spela NFF cupen. Mitt lag spelade första matchen oavgjort 1-1, andra förlorade vi med 2-1 och tredje vann vi med 1-0. Den sista matchen var helt avgörande för vår framtid i cupen. Vinst behövdes men isstället förlorade vi med 1-0 och åkte ur. Lite trist men så är livet.

Mellokvällen spenderades i soffan med min familj och twitter. Haha twitter bombades! Så kul att läsa allas åsikter och roliga tankar om det hela. Somnade dock så jag missade sista låten. Årets första  deltävling hade väl inte så bra startfält kanske men jag gillade Yohios låt och även den andra som gick vidare - "Songbird".
 
För att sammanfatta: Förra veckan var stressig men bra och rolig. En blandning av en massa saker. Blev dock extremt trött men vad gör det egentligen. Jag fick ju vila upp mig på söndagen... *host* jag kunde ha fått vila upp mig på söndagen men då hade min inbyggda väckarklocka ställt in sig på strax efter 6 så jag hann gå upp och se bandyvmfinalen som Sverige tyvärr förlorade. 
 
 
Och så kommer här en bild som togs för en vecka sen ungefär... tror jag. Den togs i januari iallafall. Dagarna flyter lite samman just nu. 
 
Kram 

Just ja föresten grattis Mimmi på 15 årsdagen! :)
 

Grattis Michaela

Grattis 15åringen!
Det blir aldrig stelt, tyst eller jobbigt när man är med dig. Jag haft så många roliga stunder med dig. Halvgalna, helgalna och bara allmänt roliga stunder. Minns när vi blev halvt ihjäl skrämda av de sprattlande mörtarna som skulle av kroken, när du vi tävlade i simning till flytbryggan och du vann (trots 7s försprång). Våran frukost på stenstrand var ju bara sååå mysig och jag gillade även våra cykelturer till bageriet på morgnarna.

I sommar får vi se till att skaffa oss ännu fler minnen och självklart så hänger jag med till Ankarudden om du vill det.

Grattis igen!





Söndagsvila

Varför är rubriker så svåra att komma på?!

Igår var det den första februari vilket betyder att det är den andra idag. Söndag den andra februari. Dags för veckans sista vila. Imorgon är det ny vecka och då är det bäst man är utvilad. Denna vecka har jag sovit alldeles förlite, överanalyserat allt och stressat. Jag får väl hoppas nästa vecka blir lugnare, framför allt skolmässigt. Hade så många inlämningar förra veckan men jag hann klart *pust*.

Imorgon skriver jag ett inlägg om allt kul jag hittat på denna vecka.

Snö

Sov gott

RSS 2.0