5.15

Imorgon är det cup igen. Superroligt! Dock blir det ingen sovmorgon denna lördag heller. Uppgång kl.5.15, men det ska gå bra. Så länge man vet att man ska göra något kul så är det inte jobbigt att gå upp. Har föresten redan fixat mat och kläder redan idag så imorgon behöver jag bara äta frukost och byta om innan samlingen. 

Håll tummarna imorgon!



I-landsproblem

Pluggat som en tok för att hinna med alla läxor. Jobbigt nog satt jag här med allt nu sista kvällen men så kan det gå.  Jag klarade mina uppgifter rätt bra ändå tror jag. 

När jag ändå uppdaterar kan jag ju meddela att det är fel på internetet här hemma. *suck*  Vilket är extremt surt! Äh vilket jäkla i-landsproblem egentligen, eller va säger ni? 

Sov gott
Och här får ni en bild på lite klotter. Konstnär kanske är ett yrke för mig?

Big air (skidhopp)


En bild från helgen, sov gott

 



Lördagens väckarklocka

 

Imorgon är det cup. Jag ska visserligen spela på eftermiddagen men vi har två lag med så det andra ska spela på morgonen. Jag vill ju titta på mina kompisar och dessutom ska mamma coacha så av den anledning så ska jag upp denna rysliga tid. Urg upp kl.6 en lördag är väl inte drömmen kanske.
Skar mig föresten idag när jag hjälpte till med maten. Senast jag råkade göra detta misstag var jag väl mellan 6 och 8 år och skulle visa farmor att jag visst kunde använda en kniv. Har för mig att hon var orolig innan men jag lugnade henne med ord som liknade dessa: "Jag har gjort det här förut." Sen fick jag Pippiplåster pga att min förmåga att träffa grönsakerna och inte mig själv inte var så pålitlig. Lite konstigt att jag kommer ihåg den här situationen så mycket beror väl på att jag övertygade farmor att jag inte skulle göra mig illa på kniven och så gjorde jag precis motsatsen till mitt löfte. Haha.
 
Sov gott
 

Om den nya designen, lördagskvällen och söndagen

Ny design är uppe nu! Den andra var så julig men jag har inte hunnit byta förrän nu. Jag gillar den här nya. Kanske inte den bästa headerbilden men ändå den här får duga så länge. Jag hoppas ni också gillar den nya designen. Färggrann med blåa detaljer blev det den här gången. Väldigt pastellfärgad design men jag gillar det.
 
Just ja jag har inte berättat om i helgen. Det blev en jätterolig lördagskväll med Eve, Madde, Axel, William och Filip (som kom trots allt). Vi pratade om det mesta. William hade vi tjejer, aldrig träffat förut så det var lite stelt i början men när snacket väl kom igång var han asskön. Kom hem vid halv 1 därifrån
 
Körde internmatch/träning med damlaget på söndagen. Snöade hela träningen och det låg ett snötäcke på hela planen. Gjorde föresten 2... kanske 3 mål så det var ju extra roligt. Någon timme efter att den träningen var slut så var det dags för egna lagets träning. Väl hemma var jag helt slut och somnade i soffan framför handbollsEM innan middagen.

Fysträning

Nu ligger jag i sängen och pustar ut. Hade löpning med fotbollen och sedan en extremt jobbig fys. Framför allt sista övningen, höga knän i tjockmattan och "speciella" situps. Urg va jobbigt det var men jag känner mig så nöjd just nu. Jag vet hur bra jag jobbat och jag vet att det kommer ge resultat i slutändan.
 

Umgängesdag

Började dagen med att var att vara barnvakt till Adam. Vi plockade ner alla leksaker som fanns på vinden och sedan kunde man inte gå igenom köket för där spreds alla leksaker ut. Aj vad ont det gör att kliva på små leksaker. 
 
Maja kom vid 12.30 och vi (hon, jag och Adam) åt lunch. Maja och jag lyxade med kykling och makaroner medans Adam ville ha köttbullar. Vi satt och snackade och Adam berättade om dagis, sina vänner och så bjöd han oss på sitt 5års kalas. Plutten fyller inte fören i maj, haha. Det kommer att vara bortglömt långt innan dess.
 
Vid 14 gick Adam och då gick Maja och jag ut för att fota men det var svinkallt så vi tog typ 2 bilder och gick in igen. Oj vilken lång mening. Strax efter 18 gick Maja hem.
 
Ikväll ska jag hem till Axel tillsammans med Eve, Madde och någon kille vi tjejer aldrig träffat vid namn William. Eve kommer och plockar upp mig om någon timme så åker vi till honom tillsammans. Vi får väl se hur länge jag blir kvar men kul ska det bli. Länge sedan jag gjorde nåt riktigt roligt en lördagkväll så det här ska bli grymt. 
 
♥Hoppas ni får en trevlig kväll!♥
 

Snöiga fredag

 

Fotandet ligger nere just nu

Jag har inte fotat någonting sen nyårsafton  mycket alls sedan nyårsafton. Jag fotade faktiskt i lördags på julgransplundringen hos farmor och farfar men inget mer förutom då. Måste bli bättre nu annars kommer ju inga bra bilder upp här och minnen dokumenteras inte!

Dessa bilder fotade jag på nyårsafton, strax efter 12 slaget. Fokuset var fel och slutartiden var fel men vad gör det när bilderna blir coola? Jag tycker iallafall att de är jättecoola. 

When you feel so tired, but you can't sleep

Idag spelade jag internmatch med damlaget. Första gången jag spelar match med dem, visserligen bara internmatch men ändå. Innan har jag bara tränat några gånger. 
 
Årets första kalla vinterdag (-7 grader) var idag så jag drog på mig underställ, shorts, ylleunderställströja och tjocktröja. Vantar och pannband också såklart. När jag, Mickan, Mimmi och Sara kom till samlingen så är det första som tränaren säger efter lite hälsningsfraser: "Jag har satt Hanna på den svårast platsen, offensiv yttermittfält. Det tog mina spelare ett halvår att lära sig spela på denna platsen". Men det gick hyffsat. I anfall susade jag förbi min back gång på gång. Men i försvar var det svårare för Hampus (tränaren) hade kokat ihop en taktik som var helt ny för mig men jag lyckades nog okej. Inte uselt iallafall.
 
När jag kom hem så var mina ben röd/blåa av kylan. Hela jag frös och mina luftrör mådde inte bra. Lätt som en häxa när jag hostade och när jag skrattade så hostade jag. Låg nerbäddad hemma i någon timme och drack varmoboy. Jag hade på mig en massa varma kläder, 2 filtar och en vetekudde att lägga där jag var som kallast för stunden.

Efter någon timme satte jag på mig fotbollskläderna igen och åkte till vår inneträning. Tränade i 2h och ville bara stupa i säng efter det men jag har hållt mig vaken fram tills nu. Är lite stolt nästan, haha.  Men nu ska jag gå och lägga mig.
 
Sov gott!
Shit vilken oldie men tänkte att en fotbollsbild passade bra efter ett fotbollsinlägg utan dess like

Den perfekta hårbullen

Första gången någonsin som jag lyckades fixa en hyfsad hårbulle. Nästa problem var att få ut den för jag hade lyckats fixa världens tova runt om snodden. Fick borsta genom håret före läggdags.  Fick ut det iallafall tillsist


2013 - september till december

I september vann jag tjejerna i 8:ans 9km långa skollopp med tiden 55min, åt godis, var på Hammarbymatchen som spårade ur, skakade av räddsla, tog en bild på mig där mitt hår såg jätteblont ut och mina ögon blå, jag fotade spindelnät, brandlarmet gick på fredagen den 13, tränade småbarn på fotbollskolan, jag firade min kusin, hittade en gammal bild jag ritat, firade Elins 9 årsdag och gav henne en fin blombukett.
Oktober kom och jag såg färggranna löv, skaffade Spotifypremium, hade höstfixardagar utomhus och rensade igen hela min stora garderob, rensade också mitt rum på en massa prylar, umgicks med Joline, träffade Evis en dag, åkte till Linköping med fotbollslaget, delade hotellrum med Whilma, såg lillebrodern vinna en 30 minuter lång handbollsmatch med 34-8,hade höstlov, firade halloween med Joline, hade det streessigt med skolan, redigerade en halloweenbild och fotade relativt mycket.
November var här och mitt höstlov pågick när det började. Jag åkte till Skövde, "traskade" en hamburgare, satt i baren och pratade med Ida, tittade på Martin som spelade handbollscup, grattade hans lag till andra platsen, åkte bil i en massa timmar, började skolan igen efter lovet, målade naglarna, var extremt lockig, bjöd Elin på bio och MCdonalds, fotade natur, lagade köttfärslimpa, hade "smörkrig" och hade studiedag.
I december ägde jag en chokladkalender, såg julkalenderna "Barna Hedenhös uppfinner julen", tittade även på Clara Henrys och Simon Lussettis julkalender (klicka här för att komma till den), fyllde 14 år, dansade snödans när snön äntligen föll på min födelsedag, gick på Idolfinalen med Anneli, såg snön smälta bort, såg ett fint luciatåg, bjöd släkten på födelsedagsmiddag, fick You´re-old-ljus  av Totte, fick betyg, tog jullov, spelade fotbollscup, slog knät gultochblått i en match, handlade julklappar, firade en icke-vit jul med släkten, åt julmat, såg på stcupen, blev bjuden till Joline på nyår men var tvungen att tacka nej, hade en rejäll förkylning på nyår, firade in det nya året hos mormor och morfar. 

Om någon trodde

på mig igår när jag skrev "December är kvar så den här årssamanfattningen lär komma upp imorgon kväll. " så kan jag meddela att jag har svikit er. Men innan veckan är slut så ska sammanfattningen vara uppe jag har inte mycket kvar alls. Så ni kan se framemot något iallafall. 

Första skoldagen 2014 var idag. Det bästa med dagen var att se alla igen eller va det kanske som jag sa på lunchen: "Det bästa med att vara tillbaka till skolan är skolmaten". Jag är ganska säker på att den meningen var ironisk. Likaså den som kom efter applåderna över att jag åt brokolli: "New year, new me". Skolan lyxade föresten till lunchen idag. Det blev pasta isstället för ris till köttbullarna idag. Vi förväntar oss inte lyxen med en lunch utan ris igen utan antar att det kommer gå tillbaka till det normala. Dvs ris varje dag. Äh jag står ut! Så farlig är skolmaten ändå inte man kan ju alltid äta knäckebröd.


God natt




Och så var ännu ett jullov slut

Det var längesen jag skrev nåt här nu. Har väl skippat 2 dagar tror jag. Idag var det meningen att min årsresumé skulle komma upp men efter en massa strul med datorn så orkade jag inte försöka längre så jag stängde av datorn och stack ut till några klasskompisar. När jag kom hem så funkade fortfarande inte datorn men jag startade om den en massa gånger och sen fungerade den. Så nu har jag slitit och skrivit ihop 3 av de 4 sista månaderna och gjort collage till dess. December är kvar så den här årssamanfattningen lär komma upp imorgon kväll. 

Idag så stack jag till några kompisar. Mötte upp Axel, Gustav och Filip på alleplan. Där köpte vi glass men de hade slut på Cola så vi fick handla läsk på Lidl istället.  Åkte buss till Lidl och höll på att glömma kliva av pga vår busschaufför höll uppe stämningen på bussen med massa roliga kommentarer. Vid Lidl mötte vi upp resten av gänget, dvs Eve, Rebecka, Madde, Daniel och Maja. Maja och Madde var rejält bruna efter sina solsemestrar under julhelgen. Vi gick hem till Rebecka ochåt glass, godis, kakor och bullar. Dessutom såg vi film, pratade och hade allmänt skojsigt. En dag absolut värd att göra om!

2013 - maj till augusti

Här kommer del 2 i sammanfattningen av år 2013. För att se i del 1 dvs januari, februari, mars och april kan du rulla ner eller klicka här. Trevlig läsning! 

I maj tränade jag fotboll, dömde för första gången, var gick på fotopromenad med Maja, fotade Martin på studsmattan, sprang i hettande värme, åt glass, hade "läskkväll" med Clara, gick på Grönalund med Joline och Whilma, gjorde en design till bloggen, klippte en tjejs hår pga en tuggummiincident, jobbade på dagis, hade orienteringsdag, besökte tivolit och spelade in en kortfilm till engelskan. Dessutom var jag på landet en helg. Där träffade jag Michaela, Linda och Sofia, spelade kort, fikade, hittade möss, spelade kroket och spelade kubb.
I juni tog jag årets första dopp, smällde upp grädde i Jolines ansikte, såg Johan ta studenten, fick sommarlov, åkte på cup till Falun, satt högst upp i en backhopparbacke, bodde i en klassrumssal, fotade Joline, såg Martin vinna  Ekencup, såg den sista Bajen matchen på Söderstadion, gick runt i bikini, firade midsommar på landet, klädde midsommarstången med Linda, gjorde en krans, spelade kroket, badade, spelade fotbollsmatch, cyklade vilse, hängde med Michaela och hade allmänt skoj. Efter midsommar åkte jag till Boda borg med Joline, Linnea, Whilma, Lotta och Clara. Vi sov på hotell, var på Boda borg, spelade reball, sumobrottades, boxades och slogs med pålar.
 
I juli var sov jag hemma endast 4 nätter, jag packade en massa gånger, åkte till Göteborg, bodde på hotell, träffade Ida och Rasmus för första gången, var på Partillecup invigningen, gick på Liseberg med Ida och Rasmus 2 ggr, åt på resturanger, spelade poker för första gången, badade i en ouppvärmd pool, såg på handboll och hejade på lillebror allt jag kunde. Efter veckan i Göteborg bar det av till Spanien i 2 veckor, där sprang jag, promenerade, läste, badade, blev jättebrun, åt biff och pommes frites, såg sandkonst, spelad fotboll, pratade spanska, träffade Louise från Danmark, träffade Gustav, hade vattenkrig, såg DamEM med tysk kommentator, åt glass, såg solnedgångar, grävde ner Martin, spelade "kille", såg firandet av fiskeguden Carmen och firade mormor och morfars bröllopsdag. När jag kom hem åkte jag direkt till landet där spelade jag fotboll på ängen, spelade även brännboll, åkte båt, badade, bastade, umgicks med mest med Michaela men även med Sofia, Lovisa och Linda, spelade kort hela kvällarna, cyklade till bageriet varje morgon, sprang min första mil, åkte vattenskidor, åkte ring, såg på VM i simning, hade besök av Douglas och åt frukost på stenstrand med Sofia och Michaela.
Augusti inledde jag med att sova över på Jolines landställe, dekorera en gurka med Joline och göra om en melon till ett ansikte, städa, och sprätta upp dammsugarpåsen efter att Joline dammsugit upp en del av min gardinupphängning. I augusti firade jag Martins födelsedag, badade, var på Skaras sommarland med Joline, gick på Ikea, tog hand om ett barn som gått vilse i ett köpcentrum tills vi letat rätt på hennes föräldrar, gick på fotbollsläger med Joline, tittade på Hammarbymatch på Tele2Arena, åkte färja, gjorde en jättefin snurr på mjukglassen, spelade in en film med Joline, stuckade foten under en träning men kunde fortsätta trots det, gick på morfars 70årsfest, började 8an, gick på Grönan med Maja, skadade foten/smalbenet under en match och fick stanna hemma från skolan en dag samt hoppa på krykor i 2 dagar tills jag inte orkade vara beroende av andra längre och sket i om det gjorde ont (spelade match igen 5 dagar efter skadan). Dessutom såg jag under månaden när Martin sprang staffet på DNgalan inne på stadion tillsammans med Stina och några till. En tredje plats blev det och jag var jättestolt över min lillebror som egentligen inte är någon friidrottare.

Välkommen hem Maja

 

2013 - de första 4 månaderna

I januari bröt jag tån, spelade fotbollscuper, gick runt i pyjamas, spelade "Subway surfers", fotade mycket, var på julgransplundring, pluggade, bytte lampor i vardagsrummet, lyssnade förmycket på låten "Teenagedream, umgicks med Maja och gick på bio. Jag hann även med att fysträna 1 gång i veckan, springa 1 gång i veckan, träna utomhus i kylan varje måndag och träna inomhus på söndagar. 
I februari åt jag mjöl med Maja, ritade av Martin i Gimp, åt en semla, gick på domarkurs, tränade lika mycket som i januari, såg en fin solnedgång och grattde en massa kompisar som fyllde år. Jag umgicks jättemycket med Joline i februari. Vi åt kladdkaka till frukost, lekte galna fans till Ulrik Munther, åkte längdskidor inomhus i källaren och besökte Romme under en dag på sportlovet för att åka skidor.
Jag och Linnea firade tio år som kompisar i mars så vi firade det genom att blåsa upp ballonger, äta fondue och släppa en thaiballong. I mars sov jag hos mina kusiner, såg genrepet till melodifestivalens final, träffade Whilma för första gången, åkte till Idre med familjen för lite skidsemester, träffade William och Stella i Idre, såg en fin tränade fotboll som vanligt och köpte en massa löparkläder. Var på landet med farmor, farfar, familjen och mina kusiner under den snövita påsken. Under påsken gick jag skogspromenader med Michaela, spelade spel, fick påskägg, fick fina kläder och umgicks med släkten.
I april slog snödroppar och krokusar ut, vädret skiftade, Skellefteå vann smguld, Whilma fyllde år och jag tillbringade en kväll på IP för det var en speciell kväll med massa stånd med sockervadd, popcorn och liknande. Jag köpte VSparfymer till Whilma, utförde presentskoj på hennes fest tillsammans med Joline, fotade änder tillsammans med Maja, glömde en kladdkaka i ugnen, tog egobilder i mängder och firade valborg med vänner.

Hejdå 2013 ~ Hej 2014

2014 - året då jag ska fylla 15, året då jag ska sluta 8an, året då jag ska börja 9an, året då jag ska åka till Barcelona på träningsläger, året då jag ska le - jag hälsar dig välkommen.

2013 - året då jag fyllde 14, året då jag sprang en mil, året då jag började 8an, året då jag log - jag hälsar dig farväl.

Jag kommer sammanfatta 2013 i 3 inlägg efter det här. Tänkte göra en nyårslista så den hittar ni här under↓. Sen så har jag skrivit ihop lite längre sammanfattningar i de övriga inläggen. 

Gott nytt år på er!


Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut? Träffade en av mina släktingar från USA, utbildade mig till domare, bodde på hotell med fotbollslaget och spelade poker.
Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade inga riktiga nyårslöften. Ett outalade löfte var dock att springa till Ankarudden, dvs över en mil, med Michaela och det höll jag.
Vilka länder, städer och ställen besökte du?Spanien, Göteborg, Falun, Linköping och Idre

Är det något du saknade 2013 som du vill ha 2014? En vit jul och nyår
Vilken tid under året var du lyckligast? Under sommaren för du gjorde jag så mycket kul och umgicks med en massa fina människor.
Vad gjorde du på din födelsedag?  Sjöngs för av familjen och fick fina presenter, tittade på julkalendern, såg snön falla, dansade snödans, blev sjungen för 3 ggr i skolan och träffade Anneli.
 
Har du bockat av någonting på din before-i-die lista? • ha magrutor - check • springa milen - check •
Har du några nyårslöften till 2014? Springa milen igen och njuta så mycket jag kan av livet

RSS 2.0