#deträckernu

Igår var det premiär i allsvenskan. Matchen mellan Helsingborg och Djurgården  slutade i katastrof. En djurgårdssupporter slogs ihjäl utanför arenan . En pappa, en man, en supporter dog. När dödsbudet nådde djurgårdsklacken stormade de planen och ropade "mördare" mot andra klacken. Matchen bröts.

Idag sa folk nej till idrottsvåldet. De goda krafterna som finns inom idrotten försöker iallafall gå samman. Tröjfärg spelar ingen roll i detta fall. Det hade varit exakt lika sorgligt om det varit en hammarbyare, AIKare, göteborgare osv. Alla är tagna idag och det här är det hetaste samtalsämnet just nu. På socialamedier trendar #deträckernu.

Säg nej till idrottsvåldet. Det räcker nu!
Grillpremiär

Så en härlig vårdag börjar lida mot sitt slut. Solen har lyst och livet har varit allmänt härligt. Ingen fotboll för egen del men kollade på Martin innan jag åkte och shoppade. 25% på alla varor på Stadium satt inte fel då det behövdes införskaffas både det ena och det andra. Fick med mig ett par bättre uppbyggda löparskor än mina tidigare och dessutom ett par fotbollskor. Samma modell som tidigare så klart på fotbollskorna. "Copa mundial" är de skönaste skorna som finns. Älskar dom! Är inne på mitt tredje eller fjärde par nu. 
 
En fin vårdag som denna avrundas bäst med lite grillning vilket det här hemma var premiär för. Nu avslutas dagen med earth hour mellan kl. 20.30-21-30. Alla lampor ska släckas och så lite el som möjligt ska förbrukas världen över. Så jag borde väl stänga av datorn. Nu. Kram!

Grattis

Idag fyller Sofia år. 20 år, så hon lämnar alltså tonåringsvärlden. Därmed är jag den enda i närmaste släkten som är tonåring. I sommar blir ju dock även Martin tonåring och Elliott (sysling) är ju förstås redan det. Nä nu babblar jag på om allt och ingenting. Jag ska sova nu och det här inlägget skulle egentligen bara vara ett grattisinlägg.
 
Grattis Sofia!
 Un curso

~nu kör vi spanska i rubriken tydligen~
 
Gissa när jag gick ifrån skolan för sista gången idag. Tio över nio på kvällen. Gissade någon rätt? Skulle inte tro det men vad vet jag.
 
Ikväll var det nämligen en uppföljningskurs till förra årets domarkurs. Så efter diskussioner om regler, hantering av situationer och blanketter blev min domarlicens förnyad. Nu kan jag alltså döma hela 2014 också. Najs! Ha kul och samtidigt tjäna pengar är aldrig fel.
 Träningsläger

Så... ett sjukt härligt träningsläger är nu förbi. I måndags kväll kom jag hem från Spanien. Vi åkte torsdagen den 13. Möttes upp på arlanda express och tog tåget till Arlanda. Sedan flög vi med Vueling till Barcelonas flygplats. Under flygresan beställde jag mat på spanska till Joline. Det kändes som lagom "spanskauppvärmning". Där väntade en buss på oss. Hotellets resturang och kök hade stängt så vi fick kall skuret, yoghurt och kall schnitzel till middag. Den kvällen åt jag inte mycket...
 
Sen väntade en natt då jag frös som en tok och ändå hade jag fleecetröja på mig. Iskallt var det! Vi hade ju dock inga täcken utan endast överlakan och filt. Jag delade rum med Evis och Hanna och jag var inte ensam om att frysa. 
 
Fredagen kom och vi började med en promenad för att lära oss hitta. Vi gick förbi fotbollsplanerna, tittade till standen och affären. Vi såg även en kamping (↑BILD↑) . Jag tyckte att det såg lite afrikaskt ut. Efter promenaden så var det träningsdags. Första träningen i värmen var helt okej för min del men det kändes som det gick bättre på de resterande träningarna. 

Rasten kom och jag gick till stranden med några i laget. Där fotade vi och hade allmänt skoj. Vår lagledare var dum och sa "om du badar, badar jag". Hallå så kan man inte säga till lagets största fisk. Jag gick i och badade länge. Det var jätteskönt men kallt och höga vågor. Syns inte på bilden men vågorna var stora. Efter badet var det kvällsträning och sen middag. Därefter hade vi fritid igen.
 
Lördagen var jättvarm så vi klädde oss i shorts och drog in till Barcelona med pendeltåget. Man såg hur spanjorer tyckte att det var kallt för de hade tjocka jackor men vi tyckte det var varmt. I Barcelona shoppade vi, åt glass och såg på krykan La sagrada de familla. Köpte glass i en liten typisk spanskaffär under vår promenad till kyrkan. Köpte mat "para llevar" på donken innan vi drog oss mot pendeln.
 
Ombytte var det ända vi hann med innan det var dags för träning igen. Vi övade på spelvändningar mest och det hade vi gjort på träningen innan också. Efter träningen käkade vi buffemiddag precis som alla dagar och sen gick vi till det lilla köpcentrumet i turistbyn där vi bodde. Där köpte jag en tröja och så godis till hotellet samt hemresan.
 
Söndagen kom och vi spelade match mot Santa susannas egna lag. Förlorade matchen med 1-0 men domaren var helt emot oss och dessutom så var det klar offside vid deras mål men sånt är livet. I vårt protokoll blev det 0-0. Försök föresten att vara kapten när domarna knappt kan någon engelska överhuvudtaget. Som tur var så hänger jag rätt bra med på spanska lektionerna så jag förstod det mesta och jag kunde till och med svara ibland.

Stressade tillbaka till hotellet för vi hade bara en timme på oss att äta och duscha. Jag duschade på 2 minuter dock utan hårtvätt. (De flesta duschar jag tog under resan var stressig. Min snitt-duschtid var nog runt 5 min skulle jag tro och då pratar jag med hårtvätt.)

Kl.14 gick vår hyrda buss mot Camp Nou. Vi körde "Gissa vem"-leken hela vägen nästan. Förutom när bussen i början av resan bokstavligtalat fastnade i vägen och vi knappt kom loss. Det tog lite tid. Väl framme fick vi sitta högst upp på arenan. Lite coolt! Dessutom sken solen på oss. Rakt framifrån. Varmt  blev det och jag hade tagit på mig svarta jeans. Trodde seriöst att jag hade stora fläckar i rumpan men det hade jag inte enligt fler kompis jag frågade.

Vi såg när Messi blev historisk som klubbens största målgörare genomtiderna. 370 mål!! Dessutom startade vi en våg som nådde en bit men inte hela vägen runt. Vi sjöng även med i en hejaramsa. Det var pippimelodin så vi sjöng "Här kommer Pippi Långsrump... 

Hem tog vi oss och efter middagen var det packningsdags. Bussen åkte vid 8.00 från hotellet på måndagen så efter en god frukost drog vi mot flygplatsen. Där blev det tekniska fel på flyget. Nåt fel med dörrarna så vi blev försenade en timme. Isstället för 12.20 gick det 13.20. Vi fick åka buss ut på plattan där vi fick gå på ett annat plan. 

Sen var resan slut nästan. Vi satt i flera timmar på flyget och många sov. Min rad var däremot för upptagen med att spana in berg (med snö) och trycka på hjälp-knappen. Först köpte vi drickor, sen nudlar, sen bad jag om gafflar och tillsist så vill vi slänga sopor. Vi hann ju aldrig med när de gick runt med vagnen så det blev specialbeställningar. Allt detta bad jag om på spanska. Rätt stolt över mig själv.

Ville inte lämna

 
Plågan är slut

Så har jag haft sista fysträningen för denna period. Måste väl medje att det känns hyffsat skönt men jag kommer nog sakna det lite. Känslan efter är ju så skön! 
 
Flera veckor med löpning, snabbhetsträning, cirkelträning och "tabata". Har gett resultat. Det kände jag idag på det slutgiltiga testet. Vi fick göra ett test innan fysträningarna tog sin början så nu kan jag jämföra. Det mesta klarade jag väl mer eller längre utav men  vissa klarade jag lika lång tid. Men jag vet ändå att jag har utvecklats för känsla när jag gjorde testet förut så kunde jag inte göra övningarna lika bra som nu. Så jag känner att träningen gett utdelning. Asskönt att känna resultat och även att se det på pappret!
 
Nu är jag redo för säsongstart... Nästan... En grej till ska ske först...

Segt huvud

Ni vet när huvudet känns tungt som bly och du måste kämpa för att få fram varenda liten tanke.
 
Jag hade träning idag och det var precis en sån dag idag. Dan efter match brukar mitt huvud behöva lite mer tid för att reagera än annars. Det tar någon sekund innan benen uppfattar vad hjärnan tänker. Om jag vill förflytta mig eller ska passa.
 
Den visserligen lätta förkylningen jag dragit på mig gör inte saken bättre. När jag är förkyld står jag alltid på hälar. Inte på tå och lika framåt driven.  Det märks så tydligt när jag är lite småsjuk och när jag är frisk.
 
Allt detta tillsammans resulterade i en halvtaskig träning för min del men man kan inte alltid vara i toppform. Dessutom händer ju något såååå roligt i slutet av veckan med fotbollen så det är viktigare att saker och ting fungerar då.
 
Nu så ska jag även passa på att gratta min mamma idag för hon fyller år. Grattis mamma!
 Måndag imorgon

 Grattis pappa

~bilder från förra året~
 
Grattis pappa!
Min pappa  fyller idag hela 41 år. Nu på kvällen firade vi honom lite. Farmor, farfar, mormor, morfar och Bibbi kom och hälsade på. Vi fikade och sen kollade vi på bilder innan de började röra sig hemmåt. Det var jättemysigt för det var längesedan sist vi sågs.
 
Efter att de gått hem har jag gjort en fördjupningsuppgift i historia. Min lärare kräver nämligen det om jag vill behålla mitt betyg från förra året och dessutom är det ett sätt att plugga inför provet på fredag. 

Papperssnack

Såå.... idag tog jag äntligen tag i det och fixade klart mina papper som skulle in till lagledaren. Det var spelarlicens och något annat papper (minne som en guldfisk) så att jag får spela i vårt härliga lag ännu ett år. Det kommer att bli första året som vi kommer behöva legitimera oss med speciella kort innan match.  Jag letade panikartat efter mitt skolfoto, då det var det ända användbara, endast några få minuter innan jag behövde åka iväg till träning. Utan det hade jag inte kunnat lämna in alla papper. Men jag hittade ett tillslut så nu är allting inlämnat och klart.


Sportlov 2014


Sista dagen

Dimman har legat kvar här över Idre men vad gör det om sikten är lite -mycket- dålig? Jag har haft en grym vecka med bra skidåkning, god mat och fint sällskap så jag ska inte klaga. En resumé kanske kommer imorgon eller måndag men jag lovar inget. Imorgon åker jag hem och trots att jag har haft en grym vecka ska det bli skönt att komma hem. 

Ligger i soffan och tittar på melodifestivalen samt kollar Twitter. Har alltså sett Melodifestival-strul. Grafiken fungerade inte. Man såg att Nour blev obekväm i situationen. Dessutom har jag nyss haft raseriutbrott (haha jag och raseriutbrott går inte riktigt ihop). Ne kanske inte raseriutbrott men jag blev irriterad då varken State of Drama eller J.E.M gick vidare från andra chansen. Blä! De tyckte jag skulle gå vidare redan från deltävlingarna ju. I mitt hjärta är de finalister.
Här har ni en icke så dimmig bild för det sprack upp i molntäcket någon gång då och då...

RSS 2.0