08.30-16.00

Kl.8.30 kom jag till våran vackra idrottsplats. Jag skulle vara ledare för barn i 5-6 års ålder. Det skulle vara slut vid 11. Men jag kunde inte vara med hela passet eftersom John (sportchefen i klubben) kom och sa: "Vi har ett domaråterbud. Matchen skulle börjat för fem minuter sen så du kan väl döma den. Då blåser du igång nu då". Snacka om oförberedd, men det gick bra ändå.  
 
Sen skulle Linnea döma tre matcher så Joline och jag var där och tittade och sedan kom även Linn ner för att döma.
Så jag stannade kvar ännu längre. Men kl.16 var allt klart och jag kunde cykla hem.
 
 

Flumdag


Utvecklingssamtal

Tröja - MQ //  Kjol - Lindex
Shiit vad jag är ovan med kjol alltså...
 
Idag hade jag halvdag i skolan. Vi ska nämligen ha utvecklingsamtal på eftermiddagen. Vi ska bestämma mål inför terminen, prata om arbetsro och sånt som vi alltid pratar om. Dessutom har jag världens roligaste, snällaste och härligaste mentor så det här kommer nog inte bli så illa. 
 
Direkt efter utvecklingssamtalet måste jag åka till träningen för att hinna i tid till den så där blir det lite stressigt men det får jag ta.

Barnvakt

Åh så mysigt jag haft det ikväll. Jag åkte buss till kusinerna efter skolan. Mötte Anna (min faster/kusinernas mamma) på bussen och vi hämtade Elin och Adam på skolan och dagis. De skulle visa allt de gjort och Adam slog nog rekord i flest färglagda fladdermöss tror jag.

Vi käkade en god middag bestående av kyckling och pommes. Sedan lekte vi lite innan vi sa hejdå till deras mamma.

Barnvaktningen började! Vi lekte och sedan cyklade vi till kojan där vi busade ännu mer. Vi åt glass när vi kom tillbaka in. Elin och jag tog piggelin men Adam tog chokladpuck. Vi lekte lite kurragömma men sen kom deras pappa hem.

Min pappa kom också dit och hämtade mig efter en stund. Läxor och dy.l stod då på schemat. Tur att glada minnen, lite idol och svenska Hollywood fruar kunde förgylla min studeringstid.


Födelsedags fika

Idag stod, förutom match, födelsedagsfika hos Marie (pappas kusin) på schemat så jag, pappa och mamma åkte till hennes lägenhet. Martin hade uppstartsläger med handbollen så denna helgen har varit smockad med handboll. SÅ han var inte med till Marie.  
 
Hemma hos Marie befann sig hennes familj, farmor och farfar, Anna (min faster) och mina små kusiner Elin och Adam för att fira henne. Vi åt goda hembakta kakor, bullar och pajer. Marie är grym på att baka kolakakor visar det sig.
 
Efter att ha ätit och pratat började små kusinerna att bli trötta på att vara inomhus så jag följde med dem till en lekplats i närheten. Vi lekte, åkte rushkana, skrattade och busade. Hur mysigt som helst var det! 
 

Svullen fot

Mitt lag spelade match men pga av skador och sjukdomar var jag, Sara, Martina och Maja inte med. Vi hejade på vid sidan istället. Det är sjukt segt att vara skadad men jag ska nog spela i morgon. Om jag kan träffa bollen utan att få ont vill säga. Löpning är redan testat. Så trots att min fot såg ut så här igår. Ska jag spela imorgon om allt går som det ska.


Grönalund


Stolt syster här

Martin var med och sprang under DNgalan som gick av stapeln idag. Som syster var jag tvungen att titta så klart. Han sprang stafett Stina, My och Emanuel och de var 5:e snabbast av alla 35 lag som var med i kvalhiten. De sex snabbaste lagen gick direkt till final och Martins lag var därför vidare. I deras kvalhit var de andra lagen inte bra nog att ge dem en match så de var överlägsna och sprang inte snabbare än de behövde.

I finalen blev det betydligt svårare. De kämpade och tog i för fulla muggar. Efter sista växlingen låg de fyra eller femma men efter en väldigt bra upphämtning av Stina kom de 3:a.

Jag är stolt över dem! Så grymt duktiga. 3:a av 35 lag är inte dåligt!

Ena bilden är lånad från Stinas instagram


Tack alla hjälpsamma

Hemmamatch mot Järla avklarad. Förlust 2-1. Surt!

I sista minuten sprang jag ihop med en tjej. Jag skrek till och la mig ner men bestämde mig för att ta mig samman och spela klart den sista minuten. Efter matchen vägrade jag att ta emot hjälp från mina lagkamrater. I omklädningsrummet misstänkte de flesta att benet var av men vår sjukgymnast sa att det "endast" var muskeln. Nu får jag inte röra benet/foten och måste hoppa på krykor eftersom jag inte kan stödja på det.

Jag vet att jag låter som värsta gnällspiken men min smärtgräns är väldigt hög så när jag säger sånt här så menar jag det verkligen.

Puss och god natt


Upprop och Grönan

Så idag började jag skolan. Direkt efter uppropet drog Maja, Martin, Hugo och jag till Gröna Lund för en helkväll där. Inga köer, härliga åkturer och mycket skratt blev det. Längst kö var det till Eclipse och där var det endast 20 min. Till de andra åkattraktionerna fick man max vänta i 5 min. Så det var skönt!

Imorgon kommer en video upp från dagen och jag ska även slänga in något inlägg om mina tankar om skolan.
Ha det bra så länge


Kryssning

Sitter i hytten på färjan och tittar just nu ut över Nacka. Stockholms skärgård är riktigt fin. Synd att vädret är så tråkigt bara. Snart ska jag gå ut på däck och fota lite. Kameran är med så när jag kommer hem blir det uppdatering med bilder här ifrån.

Hem kommer jag imorgon och då ska jag på träning, fixa inför första skoldagen och försöka hinna uppdatera.


Clara är på sommarkryset

Sov endast fyra timmar i natt så dagen har mest gått åt till att ta det lugnt och vila. Jag var på 70års-fest hos morfar och mormor eftersom morfar fyllde 70år. Det var jättetrevligt! Där var en massa släktingar och några vänner till morfar som jag känner ganska bra. Kom väl hem halv två på natten och somnade en halvtimme senare. Min otroligt idiotiska inbyggda väckarklocka väckte mig vid sex. Jag försökte göra allt för att somna om men när varken radio eller lite läsande fungerade gav jag upp och gick upp. 4 timmars sömn är alldeles för lite!
 

Nu har jag laddat upp med godis och bänkat mig framför tvn för att se om man kan se Clara på sommarkrysset. Hon har gått upp mitt i narren för att få bra platser till "The fooos" uppträdande. Så om ni vill kan ni ju gå in på hennes blogg och läsa om hennes dag. Clara är dessutom med på aftonbladet så det är kul. Gå in där och kolla vetja! Helt galet coolt enligt mig :D Hoppas du har det grymt Clara!
 

Mjukglass

Idag testade jag Arlas mjukglass. Den var enkel att förberedda men förberedelserna behövs göras långt innan servering. 3.5 h faktiskt!
 
Min personliga åsikt om glassen är att den inte är god men kom då ihåg att jag inte ens gillar vanlig mjukglass. Pappa som älskar mjukglass kallade glassen "ätbar". Ska jag tolka det positivt? Som om han var den sist kvar på jorden och precis hittat någonting som man kan äta. Eller var det negativt? "Det gick att äta men tyvärr var den inte tillräckligt god för att vara njutnings full.
Källa: http://nyheter.arla.se/2013/04/11/mjukglass-hemma-arla-gor-det-mojligt/
 

Svensson-Svensson-maraton

Joline och jag har tittat på "Svensson Svensson". Vi startade vårt maraton på väg till skara för någon vecka sedan och idag fortsatte vi. Jag älskar humorn i den serien! 


Vi gosade ner oss i soffan med täcken och filtar. Vi låg ihop krupna och åt glass. Mumsigt!

 

It's an eye

Gustavs öga

De två skadade

Joline har en sträckning i låret och min fot är stukad så efter dagens träning har vi försökt kurera oss med kyla och liniment. Dessutom läker ju allt snabbare med hjälp av snacks och några gamla filmer att minnas till. Så så har vår kväll sett ut.

Min tränare frågade hur foten kändes och jag svarade:
"Vara skadad kan jag vara senare nu ska jag träna.". Det är mig i ett nötskal att hålla sånt hemligt pga att jag vill träna.

Sov gott

 

 
 

Lördagsmys

Det har varit en lugn lördag för min del. Jag och Joline satt en lång stund oh gjorde ingenting alls nästan. Vi var båda trötta efter en hel veckas fotbollsläger

Sen tog vi oss ut på en cykeltur förbi affären där vi införskaffade lite godis. Vi körde vidare mot barnsjön. Vi åt godis, snackade och badade. Härligt!

Mormor och morfar bjöd på middag så vi satt ute på deras uteplats och åt oxfilé . Det var jättegott. Vi pratade en massa och hann väl avverka en hel rad med samtalsämnen. Satt en stund i mormors knä och gosad. Hon suckade över att jag växer. Jag håller med henne eftersom jag snart inte kan sitta i hennes knä längre. Vi är redan nu lika långa.

Sov gott nu!


Tandläkaren

Sa att jag var felfri! Inga hål och ingen tandsten. Hur grymt? Jag har aldrig haft hål och inte så mycket tandsten heller så jag är nöjd med mina tänder trots lite sena framtänder

Tandläkaren pressade in en stor kamera i min mun och det gjorde svinont! Ajajaj!! Men det gick över rätt snabbt.

Efter tio min / en kvart var jag klar och kunde gå hem. Nästa år måste jag dit igen men det är ju ett helt år kvar.


Släktkalas

Martin fyllde år i fredags och det firades med ett släktkalas. Det var kul att träffa dem igen för jag har haft väldigt fullt upp senaste månaderna. Martin överröstes med paket och det han fick var jättefint/bra.
 
Mina små kusiner Elin och Adam kom så vi busade hela kvällen. Adam hittade något svärd, som jag hade på ett maskeradkalas, så på vår tomt ligger en hel del sönderslagna äpplen. Hur det hör i hopp kan ni kanske lista ut själva. Elin och jag gick runt på tomten och tog lite "modell"-foton framåt slutet på kvällen. Hon tog några bilder på mig som var helt okej så de visas kanske här någon gång. 
 
Mamma gör alltid världens godaste gräddtårta med hallon till Martins födelsedag och det gjorde hon även i år. Den var hur mumsig som helst som vanligt. Martin krävde ljus på tårtan så när den kom ut utan ljus skickade han tillbaka den. Jag förstår honom för jag har fortfarande ljus på tårtan. Så mamma fick helt enkelt göra om och göra rätt! 
 
Elins hår var uppsatt i en fin fläta som Anna, min faster, gjort.
Tårtan som den såg ut innan ljusen sattes på.
Till de som inte äter tårta fanns det såklart glass med strössel, kolasås och chokladsås. MUMS!
 

Joline sover över

Glass, snack och film är en perfekt tjejkväll. Joline sover här och imorgon ska vi på fotbollsläger så det bli roligt! Nu ska vi se klart på filmen och sen sova så vi orkar upp imorgon.
Sov gott!


Lillebror 12 år


RSS 2.0