I samma stund så vet jag att allting har ett slut

Imorgon är det skolstart, min sista för grundskolan. Jag ska byta "extra-mentor"  och matte/NO-lärare från Christina som jag haft i två år till Carina som jag aldrig tidigare pratat med. Alla jag pratar med säger att hon är jätteduktig så det får fungera, det MÅSTE fungera! Förövrigt kommer det väl bli som vanligt fast nytt schema och möjligtvis någon ny klasskompis.
 
Min sommar har varit superduper bra även i år och jag har ingenting att klaga på förutom att jag blev sjuk på midsommar men det kunde varit så mycket värre. Jag har badat, solat, läst, umgåtts med vänner och familj. Jag tänker försöka fortsätta skriva en sammanfattning av sommaren nu i början av terminen innan läxor och prov kommer tillbaka.
 
Åh när jag såg den här bilden började jag sakna klassen lite

PITEÅ SUMMER GAMES 2014

 

Cykelutflykt

 

En mycket kort och trött

Rubiken skulle kunna beskriva mig själv men det är en beskrivning av dagen.
 
Vaknade av oväder vid fem. Halvsov till klockan halv 8. Gick upp. Skulle träffa Joline. Vi kunde bestämma oss vad vi skulle göra. Så det blev inget. Slöade. Åt middag. Tränade vilket var superkul. Såg en FALKfilm. Gick och la mig.
 
Bjuder på en glädjespridare från Google.
 
 

Träning


Igår var första fotbollsträningen och det känns så skönt att vara tillbaka. Varmt och svettigt som tusan men roligt var det.

Gick upp och sprang i morse trots värmen. Måste passa på när man har tid och lust. Värsta löprundan på länge. Trots att klockan var strax innan 8 hade värmen stigit igen och solen sken. Som för att göra det ännu jobbigare består min vanliga löprunda av långa, sega uppförsbackar och korta, snabba och hyffsat branta nedförsbackar som inte ger någon vila alls. Kom iallafall hem och körde lite styrka.

Håller dessutom på med ett finfint inlägg från en av sommarens "resor". Ambitiös är jag och perfektionist så nu när jag inte har skolan att lägga all denna energi på får den läggas på blogginlägget.


Förklaring, skogsbrand och drunkningsolyckor

Hej och förlåt! Jag har verkligen inte bloggat något under hela sommaren men det har sin förklaring. Förklaringen kommer sist i detta inlägg.

Den svenska sommaren har efter ett kallt juni blivit supervarmt. Kring 30 grader varje dag och solsken. Igår slogs sommarens värmerekord då det blev över 35,1 grader i Falun. I västmanland  härjar Svergies i morderntids största skogsbrand. Som har brunnit i 5 dagar och som beräknas vara släckt först i slutet av denna månad.  Människor från orterna runt omkring evakueras.

Värmen har även fört med sig andra olyckor. I juli drunknade 38 människor vilket i snitt är mer än 1 person per dag. Men för oss som inte drabbats av dessa olyckor så är värmen helt okej. Det är svettigt och varmt men härligt att bada.

Förklaringen till varför jag inte bloggat kommer nu: Sedan jag åkte till Piteå till sista juli sov jag hemma 5 nätter. I juli sov jag hemma fyra nätter vilket är exakt lika få som förra sommaren. Jag har helt enkelt varit borta. På massa ställen med internet som bokstavligt talat varit uselt. Jag tänkte iallafall att jag i några inlägg framöver kan berätta om sommarens ”resor” i kort format.

 

 


Spanien juli 2014


Grattis Martin

 
 

RSS 2.0